Belediye Emekçiler Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Deniz Kayabaşı,1 yıl önce yönetim kurulu toplantısında başka bir yönetim kurulu üyesi tarafından darp edilip konuyu mahkemeye taşıdığını ve yargı sürecinin sonunda davayı kazandığını anlattı.

Davayı kazandı

Belediye Emekçiler Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Deniz Kayabaşı, 1 Yıl önce Sendikanın yönetim kurulu toplantısı sırasında başka bir yönetim kurulu üyesi tarafından darp edilerek, konuyu yargıya taşımıştı. Tam bir yıl sonra Kayabaşı davayı kazanırken, Diğer yönetim kurulu üyesi ise cezalandırılarak 15 gün hapse mahkûm edildi.

“Sendika voyvodalıkla yönetiliyor”

Yeni Bakış’a konuşarak baştan beri sendikanın voyvodalıkla yönetildiğini savunduğunu belirten Kayabaşı, “Sendikada en başından beri baskı uygulayarak sorun çözülme yöntemine gidiliyor. Bu süreçte de ben sendikadan darp edilerek dışarıya atıldım. Bu aşamadan sonra da sendika toplantıları şahsıma bildirilmedi ve belli bir zaman sonrada beni sendika toplantılarına katılmıyor diye sendikadan ihraç ettiler. Bu noktada da yargıya başvurdum ve ara emri ile görevime iade edildim” şeklinde konuştu.

“Sendika karar defterni bile okuyamadım”

Görevine iade edildikten sonra, görevini yerine getirmesine tam olarak izin verilmediğini belirten Kayabaşı, “Yönetim kurulu toplantısı talep ettiğimiz şekilde yapılmıyor. Ayrıca herhangi bir evrak istediğimde de sendika başkanından izin almak koşuluyla bana verilebilir diye de önüme zorluklar çıkarılıyor. Üyelerimizi bilgilendirebilmek amaçlı, sendika karar defterinde alınan kararları bilmem gerektiği halde hala bugün sendika karar defterini görmek istediğim halde buna izin verilmedi” diye konuştu.

“Tüzük üyelerimize hizmet etmeyecektir”

BES tarafından değiştirilmek istenen tüzüğe de değinen Kayabaşı, “Eğer bir yönetim sağlıklı karar veremiyorsa ve aldığı kararlar sorgulanıp da doğru olmadığı ispat ediliyorsa bu yönetimin oy çokluğu ile aldığı kararda değiştirilecek olan tüzük ne kadar üyemize faydalıdır. Oldu bittiye getirilerek 3 gün gibi kısa bir zamanda gerekli alt yapısı yapılmadan çıkarılacak olan tüzük maalesef üyelerimize hizmet etmeyecektir. Buda bizi iç kargaşaya sürükleyecek ve sendika yönetimi kendi içinde bölünmelere, belki dağılmamıza belki daha kötü olaylara vesile olacaktır. Oysaki sendika tüzüğü geniş çapta çalışma ve zaman isteyen, en azından bir 10 ve 20 yılımızı yeniden tüzük değişikliği ile uğraşmayacağımız şekilde hazırlanmalıdır” dedi.

“Tüzüğe hayır diyoruz”

Kayabaşı, tüzük ile ilgili sözlerine şu şekilde devam etti; “Tüzüğün içerisinde değiştirilmesi istenen bir maddede dış belediye diye adlandırdığımızı bize bağlı belediyelere 8 tane yönetim kurulu üyeliği veriliyor. Lefkoşa belediyesine ise 13 tane yönetim kurulu üyeliği veriliyor bunun toplamı ise 21 oluyor. Eğer herhangi bir belediye yeniden bize üye olursa seçime gidebilmek için yeniden bir tüzük çalışması yapılması gerekecek. Yönetim kurulu içerisinde birkaç arkadaşımız bu tüzüğe hayır diyoruz. Bunların gerekçelerini de yakın zamanda üyelerimize de duyuracağız”