Soğuk zincir halkasındaki başka ilaç gibi beyan edilen ilaçlar bazı gümrük çalışanları tarafından fark edilerek son anda gümrükten çıkışı engellendi.

El konulan ilaçlar arasında kanser ilacının yanı sıra göz ve horman ilacı ile çocuk felci aşısı da bulunuyor. Gümrük çalışanlarının durumu haber vermesi üzerine İlaç ve Eczacılık Dairesi yetkilileri olaya el koydu. Yapılan yoklamada soğuk zincir halkasına ait 3 koli bulundu. Ancak daha sonra çalışanların genel kontrolünde 1 koli daha ele geçirildi.

Eczacılık Dairesi yetkilisi bu ilaçların uzun bir süreden beri Sümer Ecza Deposu tarafından ithal edildiğini bu şirketin bugüne kadarki ithalatında ilk kez böyle bir durumla karşılaşıldığını sorumlunun Türkiye’den malzemeyi gönderen şirket olduğunu söyledi. Gümrük çaışanları ise şimdiye dek beyanı yapılan malların kontrol edilmeden gümrükten çıkarıldığını ve ilk kez kendilerinin ihbarı üzerine yoklama yapıldığını belirttiler

“İmha edilecekler”

Türkiye’deki firmanın uçakla göndermesi gereken söz konusu ilaçları, diğer ilaçlarla birlikte gemiyle gönderdiğinin öğrenildiğini aktaran İlaç ve Eczacılık Dairesi Müfettişi Kazım Zaimoğlu, diğer normal ilaçlarda bir sorun olmadığını ve gümrükten çıkabileceğini ifade etti. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra ilaçların imha edileceğini belirten Zaimoğlu, endişe edilecek bir durumun olmadığının altını çizdi. (AFRİKA)