Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından, hükümet kararı ile başlatılan, KKTC’ye uçuş yapacak yeni bir havayolu şirketi bulma çalışmaları tamamlandı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, Bakanlık nezdinde yapılan yoğun çalışmalar ve istişareler neticesinde, “Bird Airlines”ın KKTC’ye uçuş yapması için gerekli izinlerin verilmesi kararının alındığını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığından verilen bilgiye göre, Dürüst, bir süreden beridir, hükümet kararı ile KKTC’ye yeni bir havayolu şirketi arayışında olduklarını, birçok havayolu şirketinden teklifler alındığını ve en uygun şartları sunan Bird Airlines havayolu şirketine KKTC’ye uçuş izninin verilmesine karar verdiklerini belirtti.

Dürüst açıklamasında “Ada ülkesi olmamız dolayısıyla, ulaşım bizler için hayati önem taşımaktadır. Gerek deniz taşımacılığı gerekse de havayolu taşımacılığı konusunda, kalitenin ve alternatiflerin arttırılması noktasında yeni açılımlar yapmamız, kaçınılmazdı” ifadelerini kullandı.

Dürüst, “Amacımız, en çok tercih edilen havayolu ulaşımında alternatif yaratarak, hem kendi vatandaşlarımıza uygun koşullarda ve kolay seyahat edilebilir bir ortamın yaratılması, hem de KKTC’ye seyahat edecek olan gerek turist gerekse de öğrencilere kolaylık sağlayarak daha uygun koşullarda KKTC’ye seyahat etmelerini sağlamaktır” dedi.

Herhangi bir devlet ortaklığının söz konusu olmadığının altını çizen Bakan Dürüst, Bird Airlines’ın tamamen özel bir kuruluş olduğunu, yapılan görüşmeler çerçevesinde mutabakata varılarak, Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş izni almaları koşulu ile KKTC hava sahasını kullanabilme izninin verildiğini belirtti.

Bakan Dürüst, Bird Airlines yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, Ercan-İstanbul, Ercan-Ankara, Ercan-Trabzon, Ercan-Gaziantep, Ercan-Antalya, Ercan-Hatay, Ercan-Adana ve Türkiye aktarmalı 3’ncü dünya ülkelerine yönelik seferler konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, en kısa süre içerisinde seferlerin başlatılacağını belirtti.

ÇELİK

Bird Airlines havayolu şirketi direktörü Tuncay Çelik de yaptığı konuşmasında, KKTC halkına en kaliteli ve en uygun hizmeti vereceklerini belirterek, KKTC halkına hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst tarafından Bird Airlines Direktörü Tuncay Çelik’e, KKTC’ye sefer düzenleme yetkisi veren izin belgesi sunuldu.