Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), toplumlararası ilişkilerin geliştirilmesinin Kıbrıs sorunun çözümünde liderlerin elini güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

BKP Dışilişkiler Sekreteri Salih Sonüstün yaptığı yazılı açıklamada, “Toplumlararası ilişkilerin geliştirilmesinin, liderlerin elini güçlendireceğine  inanıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de güney Kıbrıs’taki çözüm ve barış yanlısı tüm örgütlerle ilişkilerimizi güçlendirerek, ortak hareket alanı oluşturmak için mücadele  etmeye devam edeceğiz” dedi.

Liderlerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılmasının görüşme sürecine de katkıda bulunduğuna inandıklarını  ifade eden Sonüstün, “Çözüme giden yolda hem bireysel bazda, hem de örgütler bazında yapılacak çok iş vardır” dedi.

Müzakere konularından garantiler ve toprak konusuna da değinen Salih Sonüstün, garantiler ve toprak konularının çözümünde, her iki tarafın da akılcı bir yol izlemesinin şart olduğunun altını çizdi.

Sonüstün, “Her iki toplum liderleri, siyasiler ve tek tek tüm bireyler, uluslararası hukuk normlarının geçerli olacağı, temel insan haklarının uygulanacağı, demokratik, adil bir sistemin kurulduğu, barış, huzur ve istikrarın sürekliliğinin sağlandığı bir geleceği yeni nesiller için inşa etmek için mücadele etmelidir” dedi.