Taner Ulutaş

BRT eski Müdürü Mete Tümerkan’ın eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından görevden alınması sonrasında boş kalan BRT Müdürlüğü için arayış sürüyor. Müdür arayışları devam ederken birçok ismin de BRT Müdürü olarak zikredilmeye başlandığı gözlemlendi.

Son olarak Sayın Tosun’un adı BRT Müdürlüğü için zikredilirken yapılan araştırmada bunun şimdilik bir söylenti ürünü olduğu, aslında BRT Müdürlüğü için BRT program yapımcılarından deneyimli Gazeteci Neşe Ergüçlü’nün müdürlük mevkine getirilmesinin kuvvetle muhtemel olduğu öne sürülüyor.

CTP-BG kurultayı öncesinde Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alınan Mete Tümerkan’dan boşalan BRT Müdürlüğüne Neşe Ergüçlü’nün getirileceği öne sürülürken bu yöndeki çalışmaların da devam ettiğine vurgu yapılıyor..

Güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, "BRT Müdürlük koltuğuna birçok isim öneriliyor. Çeşitli söylentileri duyuyor ve işitiyoruz. Siyasi görüşünü beğenirsiniz beğenmezsiniz bilmiyorum ama BRT’nin içinden çıkan bir Özer Kanlı müdürlük mevkine getirildi. BRT’nin sıkıntılarını ve sorunlarını bilen birisiydi. Hüseyin Çobanoğlu gibi işinin ustası ve gerçekten mükemmel bir insan o koltuğa oturdu. Ahmet Okan’ı da bu çerçevede ismini zikredebilirim. Ama BRT’nin sorunlarını ve sıkıntılarını bilmeyen birisinin o koltukta oturmaması gerektiği inancındayım." dedi.

Ayni kaynak açıklamasına devamla, "Bence şu sıralar ismi BRT Müdürlüğü mevkine atanabilecekler arasında dile getirilen Neşe Ergüçlü en uygun olanıdır. Uzun süredir program yapan ve programları beğeni ile izlenen BRT program yapımcılarından Neşe Ergüçlü’nün Mehmet Ali Talat tarafından, BRT Müdürlüğü'ne önerilmesi gerektiği inancındayım. Neşe Hanım BRT’nin içinden birisi olarak sıkıntıları ve sorunları bilir. Bu nedenle kısa bir süre içerisinde atanması da yapılmalıdır kanaatindeyim." dedi. (Kıbrıs Sözcü)