Gündem Kıbrıs Özel

Geçtiğimiz aylarda BRTK'de büyük bir elektrik krizi yaşanmış ve BRTK'nin elektriği 1,5 milyonluk borcundan dolayı kesilmişti.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’e ise konuyla ilgili 20 milyon TL tutarındaki eski borçlarını taksitler halinde ödeyen BRTK, son 5 aylık faturaları ödeyecek para bulamaması ve Devletin çok yüksek oranlarda mali katkısı ile ayakta duran kurumun elektrikleri KIB-TEK tarafından kesildiği duyrulmuştu.

SIKINTI DİĞER KANALLARI DA KARARTMIŞTI

Yaşanan bu kesinti ardından KKTC'de faaliyet gösteren televizyon kanaları da etkilenmiş ve BRTK'ya uygulanan kesinti yüzünden diğer kanalların ekranları da kararmıştı. Elektirği kesilen BRTK'nın Jeneratörlerin de devre dışı kalmasıyla Selvilitepe’ye sinyal gönderilememiş ve KKTC’deki tüm televizyon kanallarının yayını da durmuştu.

SORUN KISA SÜRELİ OLARAK ÇÖZÜLMÜŞTÜ

Elektrik kesintisiyle birlikte yaşanan kısa süreli kaos ardından, BRTK Müdürü Mete Tümerkan, sorunların aşılması için Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile görüşmelerin sürdüğünü, elektriğin bugün yeniden verilmeye başlandığını belirtmişti.

Kurumun geriye dönük ciddi bir borcu olduğunu, yeniden yapılandırılarak düzenli şekilde ödendiğini söyleyen Tümerkan, bu yılki kullanımdan kaynaklanan sıkıntının da aşılacağını ifade etmişti.

BRTK BORCUNU ÖDEDİ

Yaşanan bütün bu olumsuz durumun ardından bugün BRTK, KIB-TEK'e olan borcunu ödedi. KIB-TEK Teknisyeni Tuluy Kalyoncu kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla BRTK, 2014 yılına ait birikmiş 1 milyon 317 bin 482 TL'lik borcunu ödediğini duyurdu.

İşte Tuluy Kalyoncu'nun o paylaşımı:

 

tuluy.jpg