Hakan Yıldırım

Başkent Lefkoşa’da milyonlarca lira harcandığı halde inşaatı bir türlü tamamlanmayan tiyatro binası kaderine terkedilmiş durumda...

Ülkede milli servetin heba edildiği yüzlerce örnekten biri olan tiyatro binası atıl vaziyette bırakıldığı için her gece sanatseverler yerine davetsiz misafirleri ağırlıyor.

Duyarlı vatandaşların ihbarı sonucunda kaderine terk edilmiş binaya giden Diyalog muhabirinin görüntülediği kareler ise ülke adına yaşanılan bir utancı yansıtıyor...

Kapısı ve pencereleri bulunmayan  tiyatro binası hemen her gece davetsiz misafirleri ağırlıyor, burada içki ve uyuşturucu alemleri yapılıyor.

Ayrıca boş odaları içki şişeleri, sigara izmaritleri, bali kutuları ve prezervatiflerden geçilmiyor... 

Başkentin göbeğinde rezalet

Binanın içi, gececilerin mekanı olmuş durumda. Başkentte; terminalin hemen yanında, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) arkasında, Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) ise bir arka sokağında olan tiyatro binasına gidenler, sanki şehir merkezinde değil de ıssız bir yerde imiş gibi rahat davranarak, bina içerisinde tuvalet ihtiyaçlarını gidermenin yanında her türlü eylemi gerçekleştiriyor. 

Bali kutuları, prezervatifler...

Etrafta; bali kutuları, bali kullanılan poşetler, hatta şırıngalar mevcut. Gece yakılan ateşler binayı karartmış, yapılan alemdeki içki şişeleri boş odalara atılmış vaziyette. 

Bazı odalardaki şilteler, kadın şortları, hatta prezervatifler bina içerisindeki tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Öğrenciler tedirgin

Diyalog’a konuşan bölgede eğitim gören bazı öğrenciler, arkadaşlarının bu bina içerisine yabancı kişilerle gelerek sigara içtiklerini alem yaptıklarını söylüyor. Öğrenciler, kendi arkadaşlarından da bazılarının bali kullandığını ileri sürüyor. 

“Durumu bilen öğretmenler var”

Bir başka önemli iddia da öğrencilerin bu durumu öğretmenlere şikayet ettiği ve öğretmenlerin de duyarsız kaldığı yönünde. Öğrencilerden birisi, “Bana sigara içmeye gidelim, bali de kullanırız diyen arkadaşımı öğretmene şikayet ettim, ama öğretmenim hiçbir şey söylemedi. Sadece bu binada değil, okulun içindeki tuvalette de sigara içiyorlar. Öğretmenler bunu bildiği halde sesini çıkartmıyor. Bir çok arkadaşımız Galeria binasının çatısına çıkıyor, hatta sigara paketlerini orada saklıyorlar. Dersten kaçıp oraya gidiyorlar ve alem yapıyorlar. Biz bunu da söyledik, ama bir şey yapmadılar. Zaten okul tuvaletinde içilen sigaralara öğretmenler bir şey yapamıyorsa, burada içilen sigaralara ne yapsınlar ki...” şeklinde konuştu.

1_copy_3.jpg

2_copy_2.jpg

3_copy_1.jpg

4_copy_3.jpg

5_copy_3.jpg

6_copy_1.jpg