İş kadınları Derneği’nde düzenlenen törenle protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Aziz Gürpınar ile İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel imza koydu.

İmza töreninde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da bulundu.

İşbirliği protokolü, 5 ilçe ve Karpaz bölgesinde kadınlara girişimciliğin önünü açacak bir dizi eğitim verilerek, girişimci olmak isteyen kadınlara uygun koşullu krediler sağlanmasını içeriyor.

SİBER: “KADINLARIN EKONOMİK YAŞAMA KATKILAIR ÇOK ÖNEMLİ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber,  imza töreninde yaptığı konuşmada Bakanlık ile İş Kadınları Derneği’ni işbirlikleri nedeniyle kutladı.

Meclis Başkanı Siber,  kadının ekonomik yaşama katılımı ve katkısını sağlayacak olması bakımından  projenin çok önemli olduğunu ifade etti.

Siber, sivil toplumla kamunun işbirliğine gitmesinin önemini vurgulayarak,  ülkenin insan kaynağı yönünden çok zengin olduğunu, sivil toplumun üniversitelerin de dahil edileceği karar mekanizamalarına katılmalarıyla  çok etkili projeler üretilebileceğini söyledi.
 
Meclis Başkanlığı olarak bir ilki gerçekleştirerek sivil toplum örgütleriyle çeşitli projelerde işbirliği yaptıklarını anlatan Siber,  kamu ile sivil toplum  işbirliğinin toplumu daha ileriye taşıyacağını kaydetti.

YORGANCIOĞLU: “HÜKÜMET OLARAK DESTKLEDİĞİMİZ BİR KONU”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da,  kadınların iş hayatında daha etkin olması adına  ortaya konulan işbirliği anlayışının önemli olduğunu vurgulayarak,  kadının iş yaşamında daha çok yer almasının hükümet olarak destekledikleri bir konu olduğunu ifade etti.

Yorgancıoğlu, birçok  projenin sivil toplum örgütleri tarafından da gerçekleştirilebileceğini ifade ederek, bugünkü işbirliği protokolünün diğer sivil toplum örgütlerine örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

GÜRPINAR: “EN TEMEL AMACIMIZ İŞSİZLİĞİ ÇÖZMEK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, Bakanlık olarak en temel hedeflerinden birinin işsizliği çözmek  ve kadınların daha çok iş yaşamına katılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Bakan Gürpınar 5 Aralık 2013’te  uygulamaya koydukları Yerel İşgücünü Destekleme Projesi’nde iyi bir noktaya geldiklerini  söyledi.

Gürpınar proje kapsamında 3 bin 500 kişinin istihdam edildiğini, toplam içindeki kadın istihdamının ise yüzde 54 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Gürpınar, proje kapsamında, 137 girişimcinin desteklendiğini bunlardan 88’inin kadının girişimci olduğunu belirterek, 2015 yılında özellikle gençlerin  istihdamına yönelik 2 yeni açılım getirdiklerini kaydetti.

Bakan Gürpınar, kadın girişimcileri artırmaya yönelik  İş Kadınları Derneği ile uzun süredir işbirliği yürüttüklerini, söz konusu projenin amacının ise kadınların  girişimci olarak ekonomide yer almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Gürpınar,  5 ilçe ve Karpaz’da gerçekleştirilecek çalışmalardan sonra  girişimci olarak ekonomik aktiviteye katılmak isteyen kadınlara uygun kredi imkanları sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

EREL: “KADIN GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLEMSİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel de dernek olarak  kadın girişimciliğin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirti.
 
Erel, üretime yönelik küçük veya orta boy işletmelerin  ekonomik kalkınma ve istihdam yaratılması açısından  önemli rol oynadıklarını belirterek, kadınların kuracağı bu tür işletmelerin ekonomik büyümede ve olası kriz dönemlerinin atlatılmasında işlevsel olacağını söyledi.

Erel, başarılı, bilgili, ilkeli ve özgüveni yüksek analardan,  ülke insanını ve vatanını seven, kendisi gibi bilgili, ilkeli ve özgüveni yüksek nesiller yetişeceğini vurguladı.

Erel, Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürütecekleri projeye katılacak kadınlara girişimciliğin önünün açacak bir dizi eğitim verilmesi ve sonunda da ortaya çıkacak iş fikirlerinin hayat bulmasını temin edecek uygun koşullu finans imkanlarından yararlandırılmalarının  amaçlandığını belirtti.

Erel,  kadın emeğinin ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan projeye kadınlar tarafından sahip çıkılmasını ve 6 bölgede yapılacak eğitimlere kadınların katılmasını istedi.