Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ – ATAUM) tarafından DAÜ Öğrenci Konseyi ve DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü katkılarıyla, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” gerçekleştirilecek.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan etkinlik, 18 Mart 2016 Cuma günü, saat 10:30’da, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda yer alacak. Panel şeklinde yapılacak olan etkinlikte DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ-ATAUM) Başkanı Doç. Dr. Hasan Cicioğlu “Çanakkale Savaşının Sebep ve Sonuçları”, DAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Turhan “Tarihi, Düşlere Ortak Kılmak ve Çanakkale”, DAÜ Öğretim Üyesi Dr. Turgay Bülent Göktürk “Çanakkale Muharebelerinin Siyasi ve Askeri Yönü”, DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı M. Çağatay Kır “Çanakkale ve Türk Gençliği” ve DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Melih Yıldırım “Çanakkale Savaşının Önemi” başlıkları altında sunumlar gerçekleştirecekler.

DAÜ Öğrenci Konseyi “Buğday Çorbası” Dağıtacak

Öte yandan DAÜ Öğrenci Konseyi de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 18 Mart 2016 Cuma günü, 12:30 – 14:30 saatleri arasında DAÜ Atatürk Meydanı’nda öğrencilere buğday çorbası dağıtacak.