Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları’nın toplantı yaparak detaylarını konuştuğu proje, her iki kurumun teknik ekipleri tarafından yürütülecek ortak çalışmalardan sonra başlayacak. Bu bölgelerde yürüyüş yolları, gözlem alanları, bisiklet yolları, dinlenme alanları ve yerel ürünlerin satıldığı küçük alanlar yaratılacak. Doğal yaşama uygun olarak rekreasyon alanı olarak düzenlenecek Gülseren Göleti, yeniden flamingoların uğrak yeri olacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, göletlerin çevresiyle birlikte düzenlenmesi için proje hazırlığının tamamlandığını, özel çevre koruma bölgeleri olan her 2 bölgenin de teknik anlamda yönetim planlarına uygun olarak birlikte yürütüleceğini ifade etti. Yapılacak işlerin takvimlendirilmesi için Çevre Koruma Dairesi yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin ardından çalışmaların hemen başlayacağını ve göletlerdeki projelerin kullanılarak korunması esasıyla hayata geçeceğini söyledi.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları,  Çanakkale ve Gülseren Göletlerinin Gazimağası’nın özel çevre koruma bölgesi içinde olan sulak alanları olduğunu, AB nezdinde hazırlanan yönetim planına göre, belediye sınırlarında fiili olarak yapılması gerekenlerin haritada uygulanmaya başlanacağını söyledi. Kusetoğulları, yapılacak projede koruma kurallarının da dikkate alınacağını, Gazimağusa Belediyesi ve Çevre Koruma Dairesi’nin teknik ekiplerinin ortak çalışmasıyla projenin hayat bulacağını söyledi.