Nadire Bahadi

Dipkarpaz’da yaşayan bir Rum’un evine hırsızlık için giren isimlerinin baş harfi A.C.G. ve T.A olan iki acemi hırsız evden bir şey çalamadan çıktı. Olay ile ilgili soruşturma başlatan polisin şüphe üzerine alıkoyduğu zanlılar poliste suçlarını itiraf etti. “Geceleyin ev açma” ve “Kasti hasar” suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar hakkında mahkeme 2 gün tutuklu kalmaları yönünde karar verirken, polis bölgede meydana gelen faili meçhul hırsızlık olaylarının A.C.G. ve T.A. ile bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

Asma kilidi kırıp eve girdiler

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ulaş Alkuçoğlu mahkemede verdiği ifadesinde 25 Ağustos 2016 tarihinde Dipkarpaz’da bir Rum’un evinin kapılarındaki asma kilitlerin kırılarak içeri girildiğini açıkladı. Ev sahibinin evdeki buzdolabının karıştırılıp bir şey alınmadan çıkıldığını fark etmesi üzerine polise şikayette bulunduğunu belirten Alkuçoğlu, başlatılan soruşturma kapsamında zanlı A.C.G. ve T.A.’nın şüphe üzerine alıkonulduğunu kaydetti. Poliste gönüllü ifade veren zanlıların suçlarını itiraf ettiklerini belirten Alkuçoğlu, A.C.G.’nin olayda asma kilitleri kırmakta kullanılan 19 santim uzunluğundaki demir çubuğun, eldivenlerin ve kırılan asma kilitlerin yerini gösterdiğini açıkladı. Bölgede benzeri faili meçhul hırsızlıkların olduğunu kaydeden polis memuru, zanlıların bağlantısının olup olmadığının araştırılacağını belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Polis soruşturması devam edecek

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla mahkemede aktarılan ifade doğrultusunda ilk nazarda zanlıların suçla bağlantısı olduğu yönünde bulgu yaparak polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından her iki zanlının da 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.