UBP Genel Başkan Adayı Nazım Çavuşoğlu Ankara’da yaşanan terör olayını kınarken, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Çavuşoğlu, günümüzde halen terör olaylarının yaşanıyor olması bir ülke için büyük bir üzüntü olduğunu dile getirdi. Türk ulusuna baş sağlığı dileyen Çavuşoğlu, bu tür terör olaylarının yaşanmamasını diledi.

Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada ekonominin gün geçtikçe çöküntüye uğradığına işaret ederek, 2016-2017 bütçesindeki hazırlıklarında bu çöküntüye dur diyecek bir belirtinin yansımadığını söyledi.

Çavuşoğlu; ‘’Ekonomik programın hazırlanmasında sivil toplum örgütlerle istişare edilmediği dolayısı ile sektörlerin birikimlerinden faydalanmadığı bir gerçektir. Ortak akıl, ortak hedef mantığı dikkate alınmamaktadır. Buna bağlı olarak halkın günden güne alım gücü düşmekte ve mutsuzluk yaşanmaktadır.’’ dedi.

Türkiye’den alınan hibeler ve teşviklerle ayakta kalan bir KKTC imajının alışkanlık haline geldiğine parmak basan Çavuşoğlu, kendi ayakları üzerinde duran bir KKTC’nin hedeflenmediği, bunun dışında olan konularda ise başka hedeflerin konmasının da çelişki içeren bir anlayış olduğunu savundu.

KKTC’de çözüm olması halinde ekonomik olarak kendi kendimize yeterli olup olmadığımızı sorgulamamız gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, çözüm sonrası ilişkileri daha iyi noktaya taşıyarak, KKTC ekonomisini kalkındırmanın hükümetin görevi olduğuna dikkati çekti. KKTC ekonomisinin ihtiyaçlara cevap vermediğine değinen Çavuşoğlu, hükümetin dövizle borcu olan vatandaşı dövizin artışından korumak için herhangi bir çalışma yürütmediğini, ‘’çalışırmış gibi yaptığını’’ ve bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ekonomik tedbirler alınması ile bazı sıkıntıların önlenebileceğini ifade eden Çavuşoğlu, ‘’bir an önce 2016-2017 bütçesinin bu sıkıntıları küçültecek bir bütçe olması için çalışılmalı’’ dedi.

Ülkede ciddi reformlara ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Çavuşoğlu, hükümetlerin köklü çözümler bulma iradesini göstermediğini savundu.

Çavuşoğlu, geçmiş yıllarda yine vatandaşlarımızın krizle karşı karşıya kalındığına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti; ‘’Hükümet ekonomik tedbirler alamıyor, bu sebepten dolayı da hem halkımız hem de esnafımız hem üreticimiz mağdur durumdadır. Ekonominin ayağa kaldırılması sanayi, ticaret ve üretim alanında doğru adımlar atılmasıyla mümkündür.  Üretimlerimiz geliştirilerek, rekabet edebilir hale getirilmelidir. Ürünlerimiz rekabet koşullarının gerektiği standartlara ulaştırılmalıdır.’’

Ürünlerimizin dünya piyasasında yer bulmasının önemine değinen Çavuşoğlu, bir an önce gerekli girişimlerin başlatılması ve standardı olan ürünlerimizin dışarıya satışını kolaylaştırmak ve muhatap olabilmesi için daha önceki açıklamalarımızda ifade ettiğimiz gibi Dış Ticaret Müsteşarlığının kurulma çalışmalarının başlatılması gerektiğini söyledi.