Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gönderdiği mesajda, adil ve kalıcı bir çözüm çerçevesinde, Kıbrıs Türk halkının varlığının, güvenliğinin ve eşit statüsünün güvence altına alınmasını tarihi ve ahdi bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu mesajında, “Kıbrıs Türkü’nün barış ve özgürlüğe kavuşmasına vesile olan 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın 41’inci yıldönümü dolayısıyla KKTC’de gerçekleştirilecek olan törenler için göndermiş olduğunuz nazik davetiniz için teşekkür ederim” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, TC Dışişleri Bakanlığı’nın, adil ve kalıcı bir çözüm çerçevesinde Kıbrıs Türk halkının varlığının, güvenliğinin ve eşit statüsünün güvence altına alınması mücadelesine tarihi ve ahdi bir sorumluluk bilinciyle destek sağlamayı vazife bildiğini belirtti.

Çavuşoğlu mesajında şunları kaydetti:

“Dışişleri camiası olarak, Kıbrıs Türk halkının mevcudiyetini ve aydınlık geleceğini güvence altına alan 20 Temmuz Barış Harekatı’nın kutlandığı Barış ve Özgürlük Bayramında Kıbrıs Türkü’nün sevinç ve heyecanını içtenlikle paylaşmaktayız”