Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bir dizi resmi temasta bulunmak üzere gittiği Ankara’da bugün saat 12.00’de TC Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. Görüşmede, çiftçi kayıt sistemi kurulması, hayvan alımları, bakanlıklar arası işbirliği konuları ele alındı.

ÇELİK: SU KKTC TOPRAKLARINI BEREKETLENDİRECEK

TC Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, görüşmenin başında yaptığı konuşmada, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelik, iki bakanın tarım ve hayvancılık başta olmak üzere bakanlıklarının sorumluluğunda bulunan konuları ele alacaklarını belirtti. Çözüme kavuşturulması gereken konuların teknik heyetlerle de ele alınarak sonuçlandırılacağını ifade eden Çelik, tarım deyince akla gelen en önemli konulardan birinin su olduğunu ve KKTC’nin de su ile buluşmasının önemli bir konu olduğunu kaydetti. Çelik, bunu KKTC ve TC’nin birlikte başardığını dile getirerek, suyun KKTC’nde tarıma çok olumlu yansımaları olacağını ve KKTC topraklarının bereketleneceğini ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU: HIZLI BİR KALKINMA SÜRECİNE GİRMEK İSTİYORUZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında, TC’nin muadil bakanı olarak ziyaret ettikleri TC Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda bulunmaktan ve Bakan Çelik’le görüşmekten onur duyduklarını ifade etti. Bakan Çelik’in yapmış olduğu çalışmaların her zaman takipçisi olduklarını belirten Çavuşoğlu, buradaki başarıların kendilerine de motivasyon sağladığını kaydetti. Bu motivasyonla iki bakanlık arasında yapılması gereken her türlü teknolojik, ekonomik, bitkisel gelişim konularında işbirliği olanaklarını görüşeceklerini belirten Çavuşoğlu, iki ülke arasında deniz bile bulunsa iki ülkenin bir bütün olduğunu söyledi. “Türkiye’de ne varsa bizde de olmalı” diyen Çavuşoğlu, TC’nin çok yetkin kişilerinin Türkiye’yi çok ileriye götürdüğünü, bundan kendilerinin de faydalanmak istediğini dile getirdi. Çavuşoğlu, “Bu vesileyle Anavatanımızı ileriye götüren ekibe, başta TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TC Başbakanı Binali Yıldırım olmak üzere teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, KKTC’nin de kaybettiği zamanları buradaki teknik ekiplerle telafi ederek hızlı bir kalkınma dönemine girmek istediklerini de dile getirerek, Bakan Çelik’e gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür etti.