Devrim DEMİR

Türkiye’den ülkeye tatil amaçlı gelen ve üzerinde yapılan aramada hintkeneviri ile suçüstü yakalanan Mehmet Ali Ürkütür aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı.

Alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan zanlı Mehmet Ali Ürkütür, teminat talebiyle dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.  

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığına ve ülkede turist statüsünde olduğuna dikkati çekerek, ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için 20 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Soruşturma tamamlandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Erkan Karam, mahkemede verdiği ifadede zanlı Mehmet Ali Ürkütürün uyuşturucu “ithal ve tasarruf” suçlaması ile gözaltına alındığını anlattı.
Erkan Karam, zanlının 8 Şubat tarihinde Ercan Havalimanından ülkeye giriş işlemlerini yapmak isterken detektör köpeğin tepki vermesi sonucu Ürkütürün üzerinde arama yapıldığını söyledi.

Karam zanlının üzerinde gerçekleştirilen aramada 1 gram 55 miligram hintkeneviri ele geçirdiklerini ifade ederek soruşturma başlattıklarını belirtti.

Zanlı Mehmet Ali Ürkütürün gönüllü ifade vererek işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğine dikkati çeken Erkan Karam, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.
Zanlının ülkede turist statüsünde olduğunu belirten Karam, ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.