Devrim Demir

Narkotik ekiplerinin hafta sonu Girne Turizm Limanı’nda şüpheli gördüğü tekne içerisinde yaptığı aramada bir adet tabanca, bir adet şarjör içerisinde toplam 6 adet canlı mermi ve içlerinde kokain türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 56 adet “plastik torpil kutusu” bularak olayla bağlantılı 4 kişiyi gözaltına almıştı.

Polis, olayla bağlantılı İ.A., İ.D., T.K., ve H.Ö. isimli kişiler aleyhinde yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

İçerisinde kokain olduğu şüphesi bulunan 56 adet plastik torpillerle ilgili ise analiz sonuçları dün mahkemede açıklandı.

Soruşturması tamamlanan zanlılar dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların suçla farklı bağlantıları olduğunu göz önünde bulundurarak, ayrı ayrı kefalete bağladı.

Zanlı İ.A.’nın ülkede yasal statüsü olmadığına dikkati çeken Yargıç Mesut Mesutoğlu, yargılanıncaya kadar 45 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine, İ.D.’nin ise yurt dışına çıkışını yasaklayarak KKTC vatandaşı 2 kişinin imza edeceği 70’şer Bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Mesutoğlu, zanlı T.K.’nin ise davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak 30 Bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 2 kişinin imza edeceği 150’şer Bin TL’lik kefalet senedi, zanlı H.Ö.’nün ise yurt dışına çıkışını yasaklayarak 30 Bin TL’lik şahsi kefalet imza ederek serbest bırakılmalarına karar verdi.

Duman: Kokain değil patlayıcı madde çıktı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Barış Duman, zanlıların “Kanunsuz patlayıcı madde “İthal”, “Tasarruf” ve “Kanunsuz Ateşli Silah patlayıcı İthal ve Tasarruf “suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis çavuşu Duman, uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin analiz sonuçlarının geldiğini ve torpillerin içinde patlayıcı madde olduğunu söyledi.

1 kişi suçunu kabul etti

Polis çavuşu Barış Duman, “Sea Lion” isimli tekneyi kullanan zanlı İ.A.’nın işlediği suçu itiraf ettiğini, zanlı T.K. ve H.Ö.’nün ise patlayıcı madde torpillerle ilgili gönüllü ifade verdiklerini kaydetti. Zanlı İ.D.’nin ise ifade vermediğini söyleyen Duman, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirtti.

Polis çavuşu, zanlıların suça girişimlerinin farklı olduğunu belirterek, ayrı ayrı uygun birer teminata bağlanmaları talebinde bulundu.