Veteriner Dairesi’nin Avrupa Birliği’nin (AB) teknik ve mali desteğiyle yürüttüğü “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele” projesinde, bölge ve çiftliklerde numune alım ve test çalışmaları sürüyor.

Veteriner Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, proje heyeti Lefkoşa, Vadili, İskele, Geçitkale bölge ziyaretlerinin ardından Kaza Dairesi ve çiftlik ziyaretlerine, Ziyamet ve Gazimağusa bölgeleriyle devam etti.

Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ve AB Teknik Destek Projesi Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas’ın katılımı ile gerçekleşen ziyaretlerde, üreticilere sürece ilişkin güncel bilgiler aktarıldı.

“Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele” projesinde uzman bir ekibin deneyimleri doğrultusunda oldukça verimli bir planlama süreci geçirildiğini ve ardından uygulama aşamasına başlandığını belirten Ataben, planlama ile uygulama arasında da yaklaşık üç ay süren bir deneme sürecinin yaşandığını kaydetti.

Ataben, şu bilgileri verdi:

“Bu test sürecinde eksiklerimizi görebildik ve bunları giderme fırsatı yakalayarak uygulamalarımıza başladık. Ülkemiz tarihinde bu derece kapsamlı yürütülen ilk AB projesi olması dolayısıyla çalışmalarımızın bize yüklediği sorumluluğun farkındayız. Ancak çalışma arkadaşlarımın ve tüm paydaşların gerekli sorumluluk bilincine sahip olduğundan şüphem yok. Ekibimizdeki bilgi birikimi, başarma azmi ve sonuca gidecek sebat, beni oldukça memnun ediyor.”

Ataben, AB proje ekibinin de kendileriyle oldukça uyumlu çalıştığını da aktardı.

AB Teknik Destek Projesi Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas ise buradaki aile ortamından etkilendiği ve Kaza Dairesi yetkilileri ile çiftçiler arasındaki sıcak ilişkilerin sürece yansımasının olumlu olduğunu ifade etti.