“Değirmenlik Belediyesi’ne Bağlı Köylerdeki, Gıda İşletmelerinin Gelişimlerinin Ve Ürün Kalitelerinin Arttırılması Projesi”nin bu haftaki ayağı Cihangir’de gerçekleşiyor.

Proje, Değirmenlik Belediyesi hudutları içerisindeki gıda işletmelerinin kurumsallaşma yönünde güçlendirilmesi, ürün kalite ve hijyen standartlarının yükseltilmesi ve yerel otorite olan Belediyenin gıda güvenliği denetim mekanizmasını etkinleştirmek amacıyla yapılıyor.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, “Fırıncılık ve Unlu Mamüller için Mesleki Hijyen Eğitimi”, “Kasap ve Et Ürünleri için Mesleki Hijyen Eğitimi”, “Süt ve Süt Ürünleri için Mesleki Hijyen Eğitimi” ve “Marketler ve Büfeler için Mesleki Hijyen Eğitimi” konulu eğitimler, 13:00-18:00 saatleri arasında, Cihangir İlkokulu’nda yapılacak.

Değirmenlik Belediyesi’ndeki aile tipi üretim yapan, küçük-orta boy gıda işletmecilerinin ve özellikle de bunların arasındaki geleneksel yöntemlerle doğal köy ürünü üretenlerinin varlıklarını sürdürmesini ve tümünün rekabet güçlerini arttırmaları desteklenecek seminerlere katılım, üreticilerin kalite ve hijyen güvenirliklerini de arttıracak.

Seminerler kapsamında yarın Fırıncılık ve Unlu Mamüller için Mesleki Hijyen Eğitimi, çarşamba  günü Kasap ve Et Ürünleri için Mesleki Hijyen Eğitimi, 14 Nisan Perşembe günü Süt ve Süt Ürünleri için Mesleki Hijyen Eğitimi ve 15 Nisan Cuma günü ise, Marketler ve Büfeler için Mesleki Hijyen Eğitimi verilecek.