İlk kez düzenlenecek çocuklara yönelik futbol turnuvası, 19-21 Ağustos tarihleri arasında yer alacak. Turnuva “11-12” ve “13-14” yaş olarak 2 ayrı kategoride gerçekleştirilecek ve maçlar Lefkoşa’da Yusuf Kaptan Sahası’nda oynanacak.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu bugün Lefkoşa Kupası ile ilgili LTB Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

LTB’den verilen bilgiye göre, basın toplantısına, LTB Asbaşkanı Akın Aktunç, LTB Her Yaş İçin Spor Komisyonu üyeleri ve kulüp temsilcileri de katıldı. Toplantıda, kura çekimi de yapılarak, gruplar ve maç programı belirlendi.

HARMANCI: “KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ÜLKE GENÇLİĞİNE HİZMET SAĞLAR”

Basın toplantısında ilk sözü alan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, organizasyonla ilgili bir ay önce bir araya gelindiğini ve çalışmaların başlatıldığını aktardı.

Lefkoşa belediye sınırları içerisinde bulunan kulüp ve kendilerinin oluşturduğu LTB Haspolat Futbol Okulu’nun da turnuvada yer alacağını ifade eden Harmancı, kurumlar arası işbirliğine inandıklarını, bu işbirliklerinin geliştirilmesinin ülke gençliğine hizmet sağladığını vurguladı.

Bu konuda başta basketbol olmak üzere diğer federasyonlarla işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Harmancı, “Çocuklarımızı spora teşvik edebilmek ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmenin bir görev olduğu” bilinciyle çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

SERTOĞLU: “BU İŞBİRLİĞİ DİĞER KURUMLARA ÖRNEK OLSUN”

Açıklamaya göre KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu da konuşmasında, LTB’nin yaşadığı sıkıntılı sürece rağmen gençleri düşünmesinin güzel bir durum olduğuna dikkat çekerek, gençlik adına Harmancı’ya teşekkür etti.

Bu işbirliklerinin diğer kurumlara örnek olmasını temenni eden Sertoğlu, başarılı geçeceğine inandığı turnuvanın basın tarafından da iyi sunumu halinde diğer belediyelere de teşvik olabileceğini kaydetti.

Sertoğlu, futbolun isminin geçtiği her konuya katkı yapmaya hazır olduklarını da vurguladı.

DİĞER KONUŞMALAR

Her Yaş İçin Spor Komisyonu adına konuşan meclis üyesi Hüseyin Kıral ise, komisyonun gerçekleştirdiği organizasyonlar hakkında bilgiler verdi ve KTFF’nin bu süreçte kendilerine katkı koyması yanında organizasyonda yer alacak kulüplere de teşekkürlerini sundu.

KTFF Genel Sekreteri Enver Baturalp da, turnuvayla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Yenicami adına Emre Perçinci, Hamitköy adına Ahmet Sakallı, K.Kaymaklı adına Serhat Ertürk, GAÜ Çetinkaya adına Bülent Şahin, Haspolat Futbol Okulu adına Cevdet Alganer, G.Gücü adına da Hüseyin Ataöğün konuşma yaparak, turnuvanın düzenlenmesinin spor ve gençlik için güzelliğine vurgu yaptı.