CTP’nin 45. Yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde dün akşam “CTP 45. Yılı Fotoğraf Sergisi” açıldı.

Fotoğraflar, Naci Talat’ın dün yaşamını yitiren annesi Halide Usar’a atfen Naci Talat Vakfı’nda sergilendi. Gecede, Halide Usar için bir de anı defteri açıldı.
 
Sergide, sanatçı Aşık Mene'nin, CTP’nin Genel Sekreteri Naci Talat'ı anlatan resmi de ilk kez sergilendi.

Sergiye, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ömer Kalyoncu, Genel Sekreter Turfan Erhürman, bazı bakanlar, milletvekilleri, sendika temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

1450771587.jpg

TALAT

Serginin açılış konuşmasını yapan CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, 30 resmin CTP’nin 45 yıllık mücadele tarihini anlatamadığını bu serginin sembolik olduğunu dile getirerek, “Önemli olan bu mücadeleyi, dolu dolu yaşanmış 45 yılı hep birlikte hatırlamamızdır” dedi.

CTP’nin çok zor koşullardan geçtiğini söyleyen Talat, kuruluşundan itibaren büyük mücadele verdiğini ve badireler atlattığını söyleyerek, CTP’nin Kıbrıs Türk halkına öncülük yaptığını kaydetti.

45 yılı hatırlayarak, önlerinde var olan görevleri düşünerek hareket ettiklerini dile getiren Talat, yapılacak daha çok iş olduğunu ve Kıbrıs Türkünü barışa taşımanın yine CTP’nin omuzlarındaki en büyük yük olacağını belirtti.

En büyük hedeflerinin Kıbrıs Türkü’nü barışa taşımak olacağını söyleyen Talat, “Kıbrıs sorununun çözümü, Kıbrıs Türk halkının daha güzel günlerde yaşaması, Kıbrıs Türkü’nün dünyayla bütünleşmesi hedeflerimiz olarak devam edecektir. CTP’nin kuruluşundan bugüne kadar bu mücadeleyi yürüttük yürütmeye de devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gecede Talat, CTP’nin kuruluşunda bugüne kadar partide yer alan eski bakanlardan Hüseyin Celal’a, CTP’nin kurucularının yer aldığı bir fotoğrafı da hediye etti.

CELAL

Hüseyin Celal da konuşmasında, fotoğrafta 26 yaşında olduğunu ve kurucuların hiçbirinin ise şuanda hayatta olmadığını söyleyerek, “Zaman ne kadar çabuk geçermiş” ifadelerini kullandı.

Partinin kuruluşu ve geçen süreçle ilgili anılarını anlatan Celal, çok badireler atlattıklarını, çok tehlikelerle karşı karşıya olduklarını fakat tüm bu badire ve tehlikeleri savuşturduklarını kaydetti.  

Toplumda geçmişten bugüne çok şeyin değiştiğini dile getiren Celal, “Tabular yıkıldı. Bugün en azından daha demokrat bir rejimde yaşıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından fotoğraf sergisi gezildi.

1450771578.jpg