Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi bugün yapacağı toplantılarla, hükümet programı müzakere taslağını sonuçlandırmayı hedefliyor.

Merkez Yönetim Kurulu’nun saat 16.00’da, Parti Meclisi’nin de saat 19.00’da başlayacak toplantılarında kurulacak hükümette Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in hassas olacağı, önem verdiği hususların belirlendiği hükümet programı müzakere taslağının bitirilmesi amaçlanıyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in siyasi partilere başlatacağı ziyaret programının da bugünkü Merkez Yönetim Kurulu’nda kararlaştırılacak.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Genel Başkanı Mehmet Ali Talat dün yaptığı açıklamada, partilere ziyaretlerinde, ülke için iş yapacak bir hükümet kurulup kurulamayacağı konularında konuşacaklarını belirtmişti.

Kurulacak hükümetin belirlenmesinden sonra bir bakanlığı en iyi kimin yapacağını, vatandaşın beklentilerini de düşünerek karar vereceklerini, yani işe göre isim belirleneceğini kaydeden Talat, önce bakanlıkların, sonra bakanların belirleneceğini ifade etmişti.

Mehmet Ali Talat, bir soru üzerine partisi açısından hükümeti kurabilecek Başbakan adayını Ömer Kalyoncu olarak belirlediklerini, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile de görüşeceklerini belirtmişti.