Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 12 ve13 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği 26. Olağan Kurultayı’na hazırlanıyor.

İlçe kongrelerini tamamladıktan sonra toplanacak kurultayda, genel başkan ve parti meclisi belirlenecek.

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurultay öncesinde 5 ilçede gerçekleştirilecek kongreler için tarihler belirlendi.

Buna göre İskele 5 Ekim’de, Güzelyurt 6 Ekim’de, Girne 10 Ekim’de, Mağusa 11 Ekim’de ve Lefkoşa 12 Ekim’de ilçe kongrelerini toplayacak.

İlçe yönetimlerine aday olmak isteyenlerin kongre tarihinden 15 gün önce kısa özgeçmişleri ve birer fotoğraf ile bağlı olduğu ilçeye başvurması gerekiyor.

Başvuruların ardından aday tanıtım etkinlikleri düzenlenecek ve yeni yönetimlerin belirlenmesinin ardından büyük kurultaya gidilecek.

DELEGELİK KALKTI ÜYELER OY KULLANACAK

CTP’de geçtiğimiz mayıs ayında toplanan tüzük kurultayında onaylanan tüzük değişikliklerinin ardından 12-13 Kasım’da yapılacak 26. Olağan Kurultay’da, üyeler oy kullanacak.

Yeni tüzüğe göre “delege” sistemi son bularak “üye” sistemine geçilmişti.

Onaylanan yeni tüzükle yüzde 30 olan cinsiyet kotası yüzde 40’a yükseltilmiş, görev süreleri 3 dönem olarak sınırlandırılmıştı. Ayrıca Parti Meclisi üye sayısı doğal üyelikler kaldırılarak 40’tan 75’e yükseltilmişti. Genel Sekreterlik bünyesinde politika oluşturulması amacıyla AR-GE bürosu oluşturma kararı da alınmıştı.