Nadire Bahadi

Cumhuriyetçi Türk Partisi 22’inci Olağan Kongresi’ni dün gece Rauf Raif Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. İlçe başkanlığına tek aday olan Oktay Kayalp görevi Erkut Şahali’den devraldı. Oktay Kayalp’ın ilçe başkan adaylığına tepkili olan, ismi CTP ile özdeşleşen Ferdi Sabit Soyer’in yanı sıra, Ali Gulle, Sonay Adem, Asım Akansoy, Arif Albayrak ise boykot ederek kongreye katılmadı. CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat kongrede yaptığı konuşmada, Mağusa bölgesinde CTP ile ismi özdeşleşen kişilerin kongreye katılmamasını kabul edilemez olarak niteledi. Talat, yeni dönem CTP yönetiminin parti için birleştirici olmasını dilerken, Mağusa bölgesinde yaşanan krizin parti içinde büyük huzursuzluk yarattığını dile getirerek “Mağusa’da yıllarca omuz omuza mücadele eden arkadaşların tekrar buluşmalarını sağlayalım. Birbirimizi kaybetme lüksümüz yok” çağrısında bulundu.

Seçimsiz kongre

CTP İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanlığı görevini devreden Erkut Şahali, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve yeni İlçe Başkanı Oktay Kayalp konuşma yaptı. Oktay Kayalp’ın tek aday olduğu kongrede oy kullanılmadı. CTP İlçe Sekreteri Erdoğan Sabriler’in 21’inci Dönem Faaliyet Raporu’nu okumasının ardından İlçe Mali Sekreteri Ayşe Tuğralı’da Mali Raporu okudu. Kongre’de yeni dönem için oluşturulan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe Disiplin Kurulu üyeleri sahneye çağırılarak tanıtıldı. Kongre ise Nazenin Taşçıoğlu’nun başkanlığında, Simge Okburan ve Uygar Küçüksu’dan oluşan divan ile yönetildi.

Talat: Sokaklarda parti sorunları değil, siyaset konuşulsun

22’inci Olağan Kongre’de konuşma yapan CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Sorunu için önümüzdeki günlerde yaşanacak süreçte CTP’nin öncü rol oynayacağını ifade etti. Sadece Kıbrıs Sorunu değil, halkın ekonomik durumunu, demokrasiye olan ihtiyacını karşılayacak en önemli gücün CTP olduğunu söyleyen Talat, var olan hükümetin aldığı kararların yargıya toslamasının ve kararlarının arkasında durmayışının zayıflığın göstergesi olduğunu ifade etti. Talat konuşmasında hükümetin yurttaşı kağale almadığını iddia ederek, betonlaştırılan şehirlerin de kabul edilemez olduğunu ifade etti. CTP’nin halkın yaşadığı sorunların karşısında halkın yanında olabilmesi için örgütsel yapısının sarsılmaz olması ve bütünlük sağlaması gerektiğini ifade eden Talat, CTP ile ilgili eleştirilerin düşündürücü olması gerektiğini söyledi. CTP içinde son dönemlerde yaşanan sorunların parti dışında konuşulmasını, yaşananların basında halka yalan yanlış aktarılmasını zafiyet olarak değerlendiren Talat Naci Talat’ın sözünü hatırlarak “Biz birbirimizi yolda bulmadık. Mücadele içinde birbirimiz bulduk. Birbirimizi kaybetme lüksümüz yok” şeklinde konuştu. Mağusa İlçesi’nde CTP ile ismi özdeşlesen isimlerin yaşanan sorunlar nedeni ile kongreye katılmamasının kabul edilebilir olmadığını söyleyen Talat, kongre ve gelecek ay yapıalacak olan kurultayın CTP’de birlik ve beraberlik için dönüm noktası olmasını dileyerek CTPliler’e yeniden birlik olma çağrısında bulundu.

3-2-1024x683.jpg

Şahali: Bu gün unutma günüdür

CTP Mağusa İlçesindeki Görevini Oktay Kayalp’a devreden Erkut Şahali ise kongrede yaptığı konuşmasında CTP’nin en eski, en köklü ancak en yenilikçi parti olduğunu ifade ederek, kongre ve kurultay dönemlerinin yaşanan sorunlardan ders çıkarılarak sorunların unutulduğu dönemlerin olması gerektiğini söyledi. Şahali, yeni dönemde ülkeyi barış olgusu, eşitlik tutkusu ile daha demokratik günlere taşımak için birlik ve mücadeleye devam edilmesi gerektiği hususunun altını çizdi.

Kayalp yeni dönem hedeflerini aktardı

CTP’de Mağusa İlçe Başkanlığı görevine tek aday olan ve 22’inci Olağan Genel Kurul ile yeni görevine getirilen Oktay Kayalp yaptığı konuşmada, yeni dönem ile birlikte birlik ve bütünlük için çalışmaya başlanılmasını ümit ettiğini kaydetti. Birlikteliğin sürdürülebilmesi için demokratik merkeziyetçilik ilkesinin esas alınması gerketiğini ifade eden Kayalp, yeni dönemde hem yerel hem de genel seçimlerin olacağını ve 2017 yılı başlangıcında bir referandumun gündemde olduğunun altını çizdi. Yeni dönemde İlçe Merkezi olarak esas görevin genel seçimlerde iktidar parti olmak için çalışma yürütülmesi olduğunu söyleyen Kayalp, yerel seçimlerde de tüm belediyeler ile ilgili çalışmalar yürütülerek, belediyecilikte CTP’nin bir marka olduğunun ıspatlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Kayalp referandumda da marifetin iki bölgeden evet çıkarılmasının olduğunu ifade ederek bunun için üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade etti.

2-1-1-1024x683.jpg

img_0110-1024x683.jpg