Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), dün akşam Hidden Garden’da gerçekleştirilen görkemli bir törenle 45. yaşını kutladı. CTP’nin 45. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona hem Kıbrıs’ın kuzeyinden hem de güneyinden oldukça yoğun katılım gerçekleşti. CTP’nin 45. kuruluş yıldönümü etkinliğine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bakanlar, milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas, AKEL Genel Sektereri Andros Kiprianu ve adanın dört bir tarafından gelen partililer katıldı. Genel Başkan Mehmet Ali Talat ve Genel Sekreter Tufan Erhürman, resepsiyona katılanları kapıda karşılayarak selamladı. Etkinlikte ilk olarak CTP’nin 45 yıllık mücadele tarihini anlatan kısa bir film yayınlandı. Gecede açılış konuşmasını CTP Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan ve Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın birlikte yaparken, Genel Başkan Mehmet Ali Talat da katılımcılara yönelik konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların da tamamlanmasının ardından 45. Yıl için hazırlanan pasta, CTP’nin yetkili kurullarında görev alan herkesin sahneye çağrılmasıyla kesildi. Pastayı CTP’nin ilk kurucularından Hüseyin Celal kesti. Pastanın kesilmesi esnasında salonda “Birlik, Mücadele, Dayanışma” ve “Kıbrıs’ta Barış Engellenemez” sloganları atıldı. Pasta kesiminin de sonra ermesinin ardından CTP’nin yılbaşı piyango çekilişi gerçekleştirildi.

TALAT: HEYECANIMIZ HİÇBİR ZAMAN SONA ERMEDİ

CTP’nin 45. yıl resepsiyonunda konuşma yapan Genel Başkan Mehmet Ali Talat, partinin yarım asra doğru ilerlediğini ama partinin ilk kurulduğu gün yaşanılan heyecanın hiçbir zaman sona ermediğini söyledi. 45 yıl önce CTP’yi kuran kişilerin Kıbrıs Türk halkının muhalif sesi olduklarını belirten Talat, o günün şartlarında bu muhalefetin CTP çatısı altında yürütülmeye başlandığını kaydetti. Partinin kurucularından olan Ahmed Mithat Berberoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Muavinliği seçimlerinde aday olduğunu fakat büyük baskı altına alınarak adaylıktan geri çektirildiğini hatırlatan Talat, “İnsanların ‘CTP’liyim’ deyemediği dönemler yaşadık” dedi. Partinin efsanevi Genel Sekreteri Naci Talat ve eski Genel Başkan Özker Özgür’ün bütün baskılara rağmen CTP’yi daha güzel noktalara taşıdığına değinen Talat, bunun çok zor bir süreç olduğunu ifade etti. CTP’nin “Bütçe Meclis’e” söylemini hatırlatan Talat, ülkede sadece demokrasinin gelişmesine değil, aynı zamanda iktidar dönemlerinde birbirinden önemli işlere imza atıldığını belirtti.

“MUHALEFETTE DE YOL GÖSTERİCİ OLDUK”

CTP’nin sadece iktidarda değil muhalefet dönemlerinde de yol gösterici bir parti olduğunun altını çizen Talat, halkın sıkıntılarının giderilmesi için hükümete destek verdiklerini, bunun en büyük örneğinin bankalar krizinin yaşandığı dönemde gerçekleştiğini ifade etti. 2000’li yılların başında başlayan barış ve çözüm sürecinde CTP’nin çok büyük rol oynadığını dile getiren Talat, Annan Planı’nın bu sayede yeniden gündeme gelip halk tarafından onaylandığını söyledi. CTP’nin Kıbrıs Türk halkı üzerinde uygulanan ambargoların kaldırılması için çok çaba sarfettiğini kaydeden Talat, “CTP Kıbrıslı Türkleri hem barışa hem de daha yüksek hayat kalitesine ulaştırmak için elinden gelen herşeyi ortaya koydu ve koymaya devam edecektir. CTP, Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetmesi, kendi kendinin efendisi olması için elinden gelen her çabayı ortaya koydu koymaya da devam edecektir. 45 yılda CTP’nin mücadelesine katkı koyan onlarca, yüzlerce, binlerce partili oldu. Biz onların anısına, onları her zaman kalbimizde tutarak, onların çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

ctpden-gorkemli-kutlama-(3).jpg

ctpden-gorkemli-kutlama-(4).jpg

ctpden-gorkemli-kutlama-(7).jpg

ctpden-gorkemli-kutlama-(8).jpg

ctpden-gorkemli-kutlama-(10).jpg