CTP, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Bağımsız Aday Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğini açıkladı ama partinin bu kararına tabanın ne kadar uyacağı da ayrı bir merak konusu oldu.

Zira, CTP yönetiminin parti tabanına hakim olamadığı, partiyi bir bütün olarak tutamadığı, yönetim parti üzerinde etkin olsaydı, seçim sonucun çok daha farklı olacağı değerlendirmeleri yapılıyor.

Bu nedenle, CTP yönetimin ikinci turda Akıncı’yı destekleme kararı almasına rağmen tüm tabanın buna uymayacağı söyleniyor.

Ayrıca, CTP tabanında Akıncı’ya karşı kemikleşmiş bir karşıtlık da var. Lefkoşa Belediye Başkanlığını, son yerel seçimde TDP’nin adayı Mehmet Harmancı’ya kaptırarak, amiral gemisini kaybeden CTP’liler, Akıncı’nın cumhurbaşkanı seçilmesi ile TDP’nin oylarının yükselmesinden ve solun güçlü partisi olasından da çekiniyor. Bu görüşteki CTP’liler, ikinci turda Akıncı’ya oy vermeyeceklerini açıkça dillendiriyor.

“ZOR TERCİH”

“Bir tarafta rakibimiz Sn. Eroğlu, diğer tarafta azılı CTP düşmanları TDP. Zor bir karar olacak” diye görüşlerini sosyal medyadan açıkça belirten bazı CTP’liler, Eroğlu ile Akıncı arasında tercihin kendileri için zor olacağını vurguluyor.

Bazı CTP’lilerin ise açık açık Akıncı’ya değil Eroğlu’na oy vereceklerini ifade etmesi ise dikkat çekiyor.