29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümü, Güzelyurt’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Güzelyurt Belediyesi açıklamasına göre, Atatürk Anıtı önünde saat 11.30’da başlayan törene Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Diren, üst düzey askeri protokol, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başladı. Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Güzelyurt’taki tören Arkeoloji ve Doğa Müzesi önünde Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç tarafından halkın bayramının kutlanmasıyla devam etti.

Törende, Kurtuluş Lisesi Müdür Muavini ve tarih öğretmeni Mehmet Karamanoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Karamanoğu, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında cumhuriyeti ilan etmesiyle Türk Milleti’ne çağdaşlaşma yolunda yol gösterdiğini ve ulusal iradenin üstünlüğünü vurguladığını anlattı. Atatürk için Kıbrıs’ın önemine değinen Karamanoğlu, Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs’tan vazgeçemeyeceğini, et ve tırnak gibi olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet şiirinin okunması ve Güzelyurt Sanat Derneği’nin halk dansları gösterilerinin ardından tören kortej geçişiyle sona erdi.

1477739329.jpg

1477739330.jpg