İran’lı tanınmış yazar ve araştırmacı Arman Arian tarafından Farsça dilinde gerçekleştirilen atölye çalışmasına DAÜ’nün çeşitli fakültelerinden İran’lı öğrenciler katıldı.

Aralık ve Ocak aylarında toplam 16 saat süren atölye çalışmasının ilk bölümünde kurgu, karakter, mekân, diyalog gibi anlatı öğeleri üzerinde duruldu, İran ve dünya edebiyatından örnekler verildi. Atölye çalışmasının ikinci bölümünde ise katılımcıların yaratıcı potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik bireysel çalışmalar yapıldı. Atöyle çalışmasını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ile Arman Arian birlikte verdiler. Dekan Prof. İrvan, atölye çalışması düzenleyerek DAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerine katkı yapan Arman Arian’a teşekkür  etti ve ayrıca bir teşekkür belgesi de takdim etti     

İran’da, Persler ve Ben isimli üç dizilik çocuk romanıyla yılın kitabı ödülünü kazanan en genç yazar ünvanına sahip olan Arman Arian, 2008 yılında Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu (IBBY) tarafından da onur ödülüne layık görüldü. Arian, DAÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Birinci Fone Film Festivali’nde “Yurttaş Solucan” isimli kısa filmiyle de birincilik ödülünü almıştı.