Küresel düzeyde yüksek lisans programlarını değerlendirme ve derecelendirme kuruluşu olan Eduniversal, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi’nin İletişim ve Medya Çalışmaları isimli tezli yüksek programını 2014 – 2015 eğitim yılında da peş peşe dördüncü kez en iyi iki yüz İletişim yüksek lisans programı arasında gösterdi ve iki olan yıldız sayısını üçe çıkarttı.

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, dört yıldır en iyiler listesine girmeyi başaran bir yüksek lisans programına sahip olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Eduniversal’ın her yıl 30 farklı alanda verilen yüksek lisans programlarının en iyilerini ilan ettiğini ifade eden Prof. İrvan, iletişim alanında Avrasya ve Ortadoğu bölgesinden sadece 5 programın listeye girdiğini, daha önceki yıllarda beşinci sırada yer alan programlarının yeni açıklanan listede bir yıldız daha alarak üçüncü sıraya yükseldiğini ifade etti.

Prof. Dr. İrvan, Eduniversal’ın üç kriter bazında değerlendirme yaptığını; bu kriterlerin, programın dünya çapında tanınırlığı, öğrenci memnuniyeti ve mezunların işe başlangıç ücretleri olduğunu söyledi. 

DAÜ’nün Eduniversal listesindeki tek programı

Prof. Dr. Süleyman İrvan, DAÜ’nün 2014 – 2015 eğitim yılında Eduniversal listesindeki tek programının İletişim ve Medya Çalışmaları yüksek lisans programı olduğunu, ayrıca, programın küresel düzeyde tanınırlığının giderek arttığını ve sahip olduğu öğrenci profili ile dikkat çektiğini belirtti.

Açıklamasında yüksek lisans programı hakkında bilgi de veren Prof. Dr. Süleyman İrvan, 1998 yılında öğrenci kabul etmeye başlayan programdan bugüne kadar yüzden fazla mezun verdiklerini; programdaki kayıtlı öğrencilerin yaklaşık yüzde 80’inin Türkiye ve KKTC dışındaki üçüncü ülkelerden geldiklerini belirtti.  “Bu çokkültürlü yapı en büyük avantajımızdır” diyen İrvan, öğrenci memnuniyetinin artmasıyla parallel olarak programa gösterilen ilginin de arttığını ifade etti.

Akreditasyon, tanınırlığı daha da artıracak

DAÜ İletişim Fakültesi olarak sadece lisans programlarını değil, yüksek lisans programlarını da akredite ettirmek için Amerikan İletişim Derneği’ne (ACA) başvuru yaptıklarını, derneğin çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu hatırlatan Prof. İrvan, akreditasyon alındığı takdirde sadece İletişim ve Medya Çalışmaları yüksek lisans programının değil, başvuru yapılan diğer programların da daha bilinir ve tanınır hale geleceklerini ifade etti.

Öğrenciler ne dedi?

Elnaz Pakpour (Iran): Bu programın öğrencisi olmak; derin bir fikirler ve düşünceler okyanusunda yüzmeye, dünyayı farklı ve yeni açılardan görmeye benziyor. Yani dünyayı faklı renklerde görmeyi, gözlem yapmayı ve düşünmeyi, cinsiyeti, rengi, ırkı ne olursa olsun diğer insanlara saygı duymayı öğreniyoruz.

Elega Abdulateef Adeola (Nijerya): DAÜ, öğrencisi olmaktan onur duyduğum bir bilim yuvası. Yüksek lisansa başladığım 2014 yılı 23 yıllık yaşamımdaki en hatırlanacak deneyimi yaşattı bana, çünkü uluslararası bir üniversitenin öğrencisi olmuştum. İletişim fakültesi, gerçek kimliğimi keşfetmeme yardımcı oldu.

Aytan Ahmadova (Azerbaycan): Fakültemiz dünya çapında bilinen bir yüksek lisans programına sahip ve alanında uzman akademisyenlerden dersler alıyoruz. Aldığım dersler sayesinde iletişim alanıyla ilgili bilgilerimi genişleterek daha derin bir perspektiften bakmaya başladım. Bizlerden yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen ve arkadaş gibi davranan hocalarımıza çok teşekkür ederim.