Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO), KKTC muhtarlarına bilgisayar kursu vermeye başladı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile DAÜ arasında imzalanan protokol kapsamında bilgisayar kursunun tüm muhtarlara verilmesi hedefleniyor.

DAÜ BTYO’nun bilgisayar laboratuvarlarında Lefkoşa, Gazimağusa ve İskele bölgesinin muhtarlarına verilen eğitim ile başlayan kurslar, vatandaşın işlerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde sürdürülebilmesi için e-devlet uygulaması kapsamında veriliyor.

Bölge bölge tüm muhtarlara verilecek olan kurslar, DAÜ BTYO öğretim görevlisi Yeşim Kapsıl Çırak koordinatörlüğünde, öğretim görevlisi Cihan Ünal ve DAÜ Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli Özlem Görkan Evre’den oluşan ekip tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında gönüllü olarak verilecek.

DAÜ ve KKTC Merkez Kaymakamlığı işbirliğindeki kursların, yönetimlerin ilk kademesi olan muhtarlıklara elektronik ortamda işlem yapabilme şansı vereceği; üç etapta tüm bölge muhtarlarının katılımı ile tamamlanacak olan kursların devamlılığının da sağlanacağı kaydedildi. 

DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan, üniversitelerin üç temel fonksiyonundan biri olan topluma hizmet ayağını oluşturan bu gibi hizmetlerin, üniversitelerin en önemli görevlerinden birisi olduğunu belirterek, muhtarların ilk kademe yöneticileri olarak, sorunları daha kolay çözüme ulaştırmak, daha kaliteli, hızlı ve sağlıklı hizmet sunmak bağlamında daha etkili yönetim gösterebileceklerini belirtti.

Merkez Kaymakam Dudu Barkınay’ın da bu imkanı sağlayan DAÜ Rektörlüğü’ne ve DAÜ BTYO ekibine teşekkür ederek, kursa katılan muhtarlara başarılar dilediği aktarıldı.

1459938276.jpg

1459938277.jpg