Gamze Pir Baykur

Adli yılın önceki gün başlamasıyla birlikte  Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Murat Sotaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan heyet dün yeni görevine başladı. Dün ilk kez Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde oturum yapan heyet Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Savcısı Mustafa İldeniz ve Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’den davalar ve tutuklular hakkında bilgi aldı.

Mağusa Polis Müdürü Yardımcısı Ahmet Soyalan, İskele Polis Müdürü Yardımcısı Mustafa Ceylanlı ve Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’in de hazırda bulunduğu açılış töreninin ardından heyet, huzurlarında bulunan davaları görüşmeye başladılar.

Uyuşturucu davaları birinci sırada…

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Mustafa İldeniz, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyetine görüşülmeyi bekleyen davalar hakkında bilgi verdi. İldeniz, 23 tane uyuşturucu suçları, 15 tane kamu görevlisi tarafından sirkat, 14 tane evrak sahteleme ve tedavüle sürme, 6 tane cinsel istismar ve cinsel tecavüz, 5 tane tedbirsizlik sonucu ölüme neden olma, 5 tane vahim zarar, 1 tane tahammüden adam öldürme ve 1 tane de gümrüğe aykırı mal tasarrufu davalarından oluşan toplam 71 davanın görüşülmek üzere beklediğini açıkladı.

En fazla tutuklu Mağusa’dan…

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem ise Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyetine verdiği bilgiye göre cezaevinde, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görüşülüp neticelenen davalardan mahkum edilen 374 hükümlünün bulunduğunu açıkladı.

Bilmem, ayrıca Mağusa bölgesinden 29, İskele bölgesinden 1 ve teminat emri gereği 1 kişi olmak üzere cezaevinde toplam 31 hükümsüz tutuklu bulunduğunu belirterek, bunun yanısıra 20 de bayan tutuklunun bulunduğunu açıkladı.