Demokrasi Şehitlerini Anma Derneği, “demokrasi şehitleri” anısına iki toplumlu koro konseri ile şiir dinletisinden oluşan anma etkinliği düzenledi.

Derrnek Başkanı Burhan  Eraslan’ın yaptığı açıklamaya göre, dün akşam Gönyeli Belediyesi  Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik demokrasi şehitleri için saygı duruşuyla başladı.

Sanatçı milletvekili Arif Albayrak’ın okuduğu şiirle açılan gecede Demokrasi Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Eraslan ve ilk kuşak demokrasi şehitlerinin üyesi bulundukları Kıbrıs İşçi Federasyonu PEO Sendikası Genel Sekreteri Bambis Kritsis birer konuşma yaptı

Demokrasi şehitlerinden Ercan Turgut’un kız kardeşi Aycan Saraçoğlu’nun da    şiir okuduğu gecede , İki Toplumlu Koro konser verdi.

ERASLAN

Demokrasi Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Eraslan  yaptığı konuşmada , demokrasi şehitlerinin tümünün ortak yanının demokrasiye, toplumlararası barışa, ifade özgürlüğüne yürekten inanmaları ve bu uğurda  mücadele etmeyi görev bilen aydın insan olmaları olduğunu kaydetti.

Eraslan, ancak karanlık güçlerin onların insanca yaşama çağrılarına kurşunlarla yanıt verdiğini ve  yaşam haklarını ellerinden aldığını söyledi.

Eraslan, “ Yaşam hakkı en temek haktır, ancak maalesef cana kast etmeyi marifet sayan ve bu vesile ile barış, demokrasi ve özgürlük taleplerinin önünü keseceğini sanan karanlık, insanlık düşmanı çevreler yerkürenin farklı yerlerinde günümüzde de halen can almaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
 
Eraslan, cinayetlerle; demokrasi ve özgürlük mücadelesi ile basın, ifade özgürlüğü ve farklılıkların bir arada var olmasını savunanları susturduklarını zannedenlerin yanılmakta olduklarını kaydetti.

Eraslan, bugün anmakta oldukları ve halen aydınlatılmamış cinayetler olarak sır perdesi aralanmayan demokrasi şehitleriyle ilgili yaşanan olaylara ve dönemlere ilişkin bilgi verdi.