Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği Kum Zambakları Projesi işbirliğinde “Uygulamada Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları hakkında Denetimli Serbestlik Yasası” konusunun irdeleneceği seminer düzenleniyor.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, seminer, 18 Haziran Cumartesi günü Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak ve 16.30’da sona erecek.

Seminerde; “Uygulamada Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları hakkında Denetimli Serbestlik Yasası” konusu farklı açılardan değerlendirilecek.

Seminere konuşmacı olarak Avukat Süleyman Dolmacı, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Ayşe Zeki’nin yanı sıra Türkiye’den konuk olarak Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Recep Tayfun, Türkiye Barolar Birliği Hayat Ağacı Projesi Koordinatörü Av. Tülay Bekar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Fahri Gökçen Taner katılacak.

Seminer hukukçulara ve konuya ilgi duyan herkese açık olacak.

SEMİNER PROGRAMI

Seminerin sabah oturumunda Av. Süleyman Dolmacı “Pratikte Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası”; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Fahri Gökçen Taner “Ceza Yasası Açısından Değerlendirme ve Uygulamada Yaşanan Sıkıntılar”; Türkiye Barolar Birliği Hayat Ağacı Projesi Koordinatörü Av. Tülay Bekar ise “Uyuşturucu ile Mücadelede Baro ve Avukatların Rolü” konularındaki sunumlarını yapacak.

Öğleden sonra yapılacak oturumda ise Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Recep Tayfun “Uyuşturucu Mağdurları ile Etkili İletişim”;  Dr. Ayşe Zeki “Psikiyatrik Bakış Açısından Bağımlılık” ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise “Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası’nın Yasalaşma Süreci ve Yeni Dönem” başlıklı sunum yapacak.

Seminer soru ve cevap bölümü ile tamamlanacak.