DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da aynı gündemle ilgili söz aldı. Program taslağının son şeklini bilmediklerini anlatan Denktaş, “Türkiye’ye de sordum. Bana ‘ne görüşü bekliyorlar, gayrı ciddi hazırlanmış, biz bir şey hazırlıyoruz’ dediler” şeklinde konuştu.

Kimseden protokolün içinde ne olduğunu öğrenemediklerini ifade eden Denktaş, muhalefetin desteğinin de alınmasının gerektiğini vurguladı ve “taslağın sır gibi saklanmasını” eleştirdi.

İmzalanmadan protokolün kendilerine verilmesini de temenni eden Denktaş, maaşların ödenememesini de eleştirdi. Ülkede böyle bir şeyin ilk defa olduğunu söyleyerek, Başbakan’ın bu açıklamaları yaparken istifasını da vermesi gerektiğini savundu.

Hükümet devam edecekse, bu protokolün imzalanmasını isteyen Denktaş, “Hükümet devam etmeyecekse, protokolü imzalamayın, yeni hükümetin elini ayağını bağlamayın” dedi.

“İmzalayacağı protokolün arkasında siyasi iradeyi kullanacaksa protokolü imzalasın, hükümet bir ay sonra dağılacaksa imzalamasın” diyen Denktaş, protokolün hem muhalefetle, hem de sivil toplum örgütleriyle paylaşılması gerektiğini vurguladı.