Bugün saat 13.00’de bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, bir çok konuda görüş alış verişinde bulunulurken, yapılabilecek  işbirlikleri hakkında da fikir paylaşımında bulunuldu.

KTEZO’NIN GÖRÜŞ VE TALEPLERİ:

Buna göre Oda; “KTEZO Değişiklik Yasa Tasarısı, Paravan Şirketler, Hukuk ve Muhasebe Ofisleri, Esnaf ve Zanaatkarların alet, ekipman ve hammadde ithalinde Oda’nın belgelerinin tanınması, Diğer meleki alanlarda olduğu gibi otellerde de sertifikalı çalışannın olması yönünde kota uygulaması, yerli istihdamın arttırılmasının sağlanması, OTEM’de Oda’nında yer alması, Ulaştırma alanında yerli istihdam sağlanması için şoförlere mesleki eğitim verilmesi, sertifikalandırılması, Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ve Kredilerin çeşitlendirilmesi ve küçük üreticiler için daha ulaşabilir hale getirilmesi” konularında görüş ve taleplerini sundular.  

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, odanın görüş ve taleplerini açıklarken, bunları bir liste halinde Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a sundu.

DENKTAŞ:

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, varolan sorunların çözülmesi, taleplerin ve beklentilerin karşılanması noktasında olabildiğince işbirliğine açık, şeffaf bir sistemle çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.