Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, CTP’nin muhalefet görevini iyi yaptığını, bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yasanın 2009 yılından bu yana gündeme geldiğini, CTP’nin muhalefete geçer geçmez, yeniden bu yasayı gündeme getirdiğini belirten Denktaş, yasa önerisinin “sadece muhalefet görevini yerine getirmek için” gündeme taşındığını söyledi.

Denktaş, iki tane atama yapıldığını, birinin henüz imzalanmadığını, bunlardan birinin Vergi Dairesi’nin başına getirildiğini, bu konuma vergici bir kişinin gelmesini istediklerini çünkü vergide ciddi bir reform yapmayı planladıkları ifade etti. Denktaş, bu kişinin partisi ile ilişkisi olmadığını söyledi.

Devlet Emlak Malzeme Dairesi Müdürü’nün de 22 Mayıs tarihinde emekliye ayrılacağını dile getiren Denktaş, müdürden yerine atanacak kişi için öneri aldığını ve bu kişinin atanacağını belirtti.

Maliye’de devamlılığı sağlayabilmenin önemli olduğunu söyleyen Denktaş, tüm atamaların bu şekilde olacağını, müşavir yaratılacaksa da yaratılacağını, gerçekten değişiklik yaratacaksa yaratılacağını ifade etti.

Denktaş, “DP’nin CTP ile iktidarda olduğu dönemde o yasayı birlikte bitirdik, milletvekilleri ve sendikalara gönderdik. Hükümeti bozdunuz, bitmiş tasarıyı yeniden değiştirdiniz. Şimdi bize ‘bizim değiştirdiğimiz şekilde geçirin’ diyorsunuz. Yeni komite üzerinden geçecek, değerlendirilecek. Ona göre geçirilecek” şeklinde konuştu.

“Kamu reformu yasa tasarısı  2006 yılında bizi hükümetten etti” diyen Denktaş, o dönem yaşananları anlattı.

Denktaş, öneriye hükümet olarak ret oyu vereceklerini belirtti.

Erhürman’ın öneriye neden ret verileceğini sorması üzerine Denktaş, yapılacak atamaların yönteminin belli olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanlığı’nın atamaları imzalamama nedenin sorguladı. Denktaş, bu öneriyle Cumhurbaşkanlığının bir ilgisi olup olmadığını sorarak, önerinin geçmesi üzerine mi Cumhurbaşkanının imzalayacağını sordu. Denktaş, “Ümit ederim ki Cumhurbaşkanı bu kumpasın içinde yer almamıştır” dedi.

SOYER

Denktaş’ın ardından CTP milletvekili Ferdi Sabit Soyer söz alarak, “Denktaş’ın fiili Başbakan olduğunu ve komplo teorileri ürettiğini” iddia etti.

Soyer, CTP-DP hükümet döneminde yaşananları anlattı ve Denktaş’ın o dönem bazı yasalara karşı çıktığını belirtti.