DP Ulusal Güçler’den verilen bilgiye göre, Denktaş’ın, Partisini ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ başkanlığındaki heyetle görüşmesinde, DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy ve Genel Başkan Yardımcısı Ersin Görsay’da hazır bulundu.

MHP heyetini DP Ulusal Güçler Genel Merkezi’nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Serdar Denktaş, ziyaretin zamanlama açısından da önemli olduğunu söyledi.

Denktaş; “Üzülerek söylüyorum ki, iki ülke arasındaki ilişkilerin en zayıf olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bir toplum mühendisliği var sanki her iki tarafta. Ve Türkiye Halkı ile Kıbrıs Türk Halkı’nı biri birinden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Böylelikle önümüze konulacak bir plana buradan “evet” çıkarılması için bilinçli yapılıyor. Diğer yandan da bire bir görüşmeler devam ediyor. Bu açıdan bakıldığında yapmış olduğunuz ziyaretin zamanlaması çok iyi ve yerinde” dedi.

“İZLENİMLERİNİZİ TBMM’DE AKTARACAK OLMANIZ MEMNUNİYET VERİCİ”

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, MHP Heyetinin KKTC’de yaptığı bire bir ziyaretler sonucunda elde edeceği bilgilerin TBMM’de de aktarılacak olmasının, burada olup biten ve yaşananların Türkiye’ye doğru yansıtılmasının da bu kritik süreçte son derece önemli olacağını kaydetti.

“Umarım bir defaya mahsus değil, çok daha sık bir araya geliriz” diyen Serdar Denktaş böylelikle Türkiye’de bulunan diğer siyasi partilerinde KKTC’de girişimler yaparak, yalnızca hükümetle değil, Mecliste var olan diğer siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile de görüşmesinin fayda sağlayacağının altını çizdi. 

“MÜTHİŞ BİR DAĞINIKLIK VAR”

“Müthiş bir dağınıklık” olduğunu dile getiren Serdar Denktaş, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın görevden çekilmesi sonrası başlayan bu sürecin Denktaş’ın vefatından sonra çok daha fazla ortaya çıktığını kaydederek, “bu dağınıklıktan büyük üzüntü duyuyoruz. Türkiye zaman içerisinde ötekileştirildi. Ve sanki önümüze konulacak bir çözüm modelini kabul edersek her şey güllük gülistanlık olacak, düzelecek mantığı yayılmaya çalışılıyor” dedi.

“TÜRKİYE İLE DEVLETTEN DEVLETE OLAN İLİŞKİLERDE BİR TAKIM DÜZENLEMELERE, YENİ BİR YAKLAŞIMA İHTİYAÇ OLDUĞU KESİN”

Son dönemde Türkiye-KKTC ilişkilerine de dikkati çeken DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş; “Türkiye ile devletten devlete olan ilişkilerde bir takım düzenlemelere, yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğu kesin. Ancak beni esas üzen Anadolu insanın bize yönelik bakışında değişiklikler hissediyoruz. Oysaki Anadolu İnsanı en büyük gücümüzdü yıllarca öyle dayandık. Şimdi sanki o hassasiyet zafiyete uğradı. Bu bizi güçsüzleştiriyor. Bizde de bir kısım insanımız bunun farkında ve Türkiye’ye o bağlılık hala sürüyor ancak eskisi gibi değil işler. Bu hassasiyet nerde, nasıl kaybettik anlaşılır gibi değil” diye konuştu.