Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kütlür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Yurdışı Koordinasyon Ofisi kurulması ile ilgili BRT’ye açıklamalarda bulundu.

Serdar Denktaş, Ofis kurulmasıyla yetki devri sözkonusu olmadığının da altını çizdi.

Denktaş ‘Yetki devri söz konusu değildir. Sadece bizim uygulamaya koymak istediğimiz projelere ek bir yardımdır. Bunu memnuniyetle karşılamak gerekir” dedi.

Denktaş, protokol üzerinde bir yılı aşkın bir süredir tartışıldığını da kaydederek, Bu projenin birisinden gizli yapılmış birşey olmadığını, Bakanlar Kurulu’ndan geçerek Resmi Gazete’de yayımlandığını söyledi.

Bazı çevrelerde Türkiye’den ne gelirse gelsin reddedelim yaklaşımı olduğunu belirten Denktaş şöyle konuştu:

“O zaman gelen teknik, diplomatik bürokratik, mali ve manevi yardımları da reddetmemiz lazım. Bu mu istediğmiz yani. Nereye oynuyor bu arkadaşlar ve nereye doğru koşuyorlar ben anlamış değilim”

Denktaş, uzun süredir gençlere yönelik Bağımlılık Rehabilitasyon Merkezi açmaya çalıştıklarını kaydederek,bunu sivil toplum, devlet ve özel sektör üçgeni üzerinde yapmayı planladıklarını, yakın zamanda da bunu hayata geçireceklerini ifade etti.

Bu tür merkezlerin mali yükünün de kurulacak olan Yurdışı Koordinasyon Ofisi aracılığı ile Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan karşılanacağını söyleyen Denktaş, kurulacak merkezin ayrı bir merkez olup kendi başına politika üretmek gibi bir durumunun olmadığının da altını çizdi.

Denktaş, ‘Bu devletin bakanları olarak yetki bizimdir. Bu yetkiyi kullanırken eksiklerimiz gerek mali açıdan gerek teknik açıdan bize sağlayacak bir makam varsa o makamdan da yardımı alırız. Bu da Gençlik Spor Bakanlığı’dır. Türkiye spor fonudur” dedi.

AB Koordinasyon Merkezi’ne sormadan yasa geçiremez durumda olduklarını da belirten Denktaş, buna hiçkimsenin ses çıkarmadığını, ancak olayın içine Türkiye girince yaygaralar koparıldığını kaydetti.