Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Başkanı Mehmet Seyis, sağlık sorunları gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Seyis yaptığı yazılı açıklamada sağlık sorunlarının federasyon başkanlığı görevini gerektiği gibi yerine getirmesine engel olduğunu, istifa kararaını da bu nedenle aldığını duyurdu.

38 YIL…

Seyis, 1977 yılının Şubat ayında Sanayi Holding işçisi olarak DEV-İŞ üyesi olduğunu, 38 yıldır taşıdığı DEV-İŞ üyeliği onurunu, yaşamı boyunca da taşıyacağını kaydetti.

DEV-İŞ üyeliği sürecinde Federasyon’a bağlı Devrimci Genel-İş’te üye, işçi temsilciliği, sendika yöneticiliği ve başkanlığı ile federasyon yöneticiliğinden DEV-İŞ Genel Başkanlığı’na kadar her kademede görev yaptığını ifade eden Seyis, “Her kademede aldığım görevleri, ekip çalışmasına inanarak, birlikte görev aldığım arkadaşlarla layıkıtyla yapmaya çalıştık” dedi.

DEV-İŞ’te sade bir üyeyken de, başkanken de hak kavgasında sokaklarda birlikte  yürüdüklerini, grev çadırlarında birlikte sabahladıklarını anlatan Seyis, toplu iş sözleşmesi masalarında işçilerin haklarını geliştirmek için çalıştıklarını, işçi olmanın gururuyla yaşadığını ifade etti.

“Mutlaka mücadelemiz sürecinde işçi hakları ve sosyal adalet kavgamızda kazandığımız da kaybettimiz de oldu. Ama inançlarımızdan hiç taviz vermeden, İşçi sınıfı biliminden, ilkelerimizden ve doğru bildiğimiz yoldan sapmadan her zaman işçilerin haklı çıkarları için kavga verdik” diyen Seyis, mücadele sürecinde karamasarlığa ve yılgınlığa hiç düşmediklerini ifade etti.

DEV-İŞ Genel Başkanlığı  görevinin artık sonunda olduğunu kaydeden Seyis şunları söyledi:

“Yaşamakta olduğum bir akciğer rahatsızlığı, DEV-İŞ Başkanlığı görevimi yapılması gerektiği şekilde yapmama engel oluyor.

Bu durumda bana düşen görev, DEV-İŞ’in gelişiminin ve işçilere hizmetinin artarak sürmesi için görevde olan arkadaşlarımın önünü açıp, elimden geldiğince de yardımcı olmaktır. Bu gerekçe ile bu gün başkan olarak yaptığım bu açıklamanın ardından, DEV-İŞ Genel Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

DEV-İŞ’te  birlikte görev yaptığı Genel Sekreter Hasan Felek  ve Yönetim Kurulu üyeleri ile tüm DEV-İŞ üyelerine güveninin tam olduğunu söyleyen Seyis,DEV-İŞ Tüzüğü gereği genel kurula kadar DEV-İŞ Başkanlığı görevini vekaleten Hasan Felek’in yürüteceğini kaydederek Felek’e başarılar diledi.

Seyis, “Görev sürem boyunca bize güvenip mücadelede birlikte yer alan DEV-İŞ’lilere, mücadelemizin duyulmasına katkı koyan basın emekçilerimize ve bize her zaman anlayışla yaklaşan kamuoyumuza çok teşekkür ederim” dedi.