Özge Kizir

Eski Eserler Dairesi, Kalkınma Bankası, Kültür Dairesi, Spor Dairesi, Ticaret Dairesi, Turizm Tanıtma Dairesi, Turizm Planlama Dairesi, Sanayi Dairesi personeline verilen “İSO 9001 Kalite Sistemi ve İSO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Sistemi Kursu’nun tamamlanmasının ardından üç ay sürecek denetim süreci başladı.

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, kamu personeline yönelik İSO 9001 Kalite Sistemi ve İSO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Sistemi Kursunu düzenlediğini, alınan eğitimin yaşam kalitesini artıracak bir çalışma olduğunu ifade etti. 

KKTC kurumlarını AB standartlarına getirmeyi amaçlayan kurslar tamamlandı. Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müşteşarı Hüda Hüdaverdi, Kalkınma Bankası Genel Müdürü Fatma Kınış, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan, Baş denetçiler Eraslan Yılmaz ile Ertuğrul Altındağ geçtiğimiz gün Kalkınma Bankası’nda bir toplantı gerçekleştirerek, süreci anlattı. Toplantıda konuşan TSE KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan, “İlk olarak "İSO 9001 Kalite Sistemi ve İSO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Sistemi Kursu düzenledik. Bununla ilgili eğitim ve danışmanlık hizmeti aldılar. Eğitimi tamamladıktan sonra prosedürler gereği talimatlar hazırlandı. Daha sonra biz 3 aylık uygulamaya geçeceğiz. Uygulamayı göreceğiz ki, daha sağlıklı ve verimli tetkik yapabilelim” dedi.

“Uygulamalar başladı”

Adada ilk kez müşteri memnuniyeti odaklı bir yönetim sisteminin uygulanacağını belirten Kızıltan, aktarılan bilgilerin benimsenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Müşteri her zaman haklıdır”

Çalışmalarda, hatalardan çok iyileştirmeye önem verdikleri ifade eden Kızıltan, “Bizim amacımız zaten hata bulmak değildir. İyileşme ve katma değer sağlama yönde bir tetkik yapmaktır. Eksiklikler muhakkak olur, bizim gayemiz bilgi paylaşımı ile sistemi iyileştirmektir. Biz de çalışanlarımızın müşterileri nasıl memnun ettiklerine dair kanıtları görmek istiyoruz. Artık müşteri memnuniyeti KKTC’de önem kazanacak” dedi.

“Yönetim sistemlerini adada yayacağız”

Kızıltan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yönetim sistemlerini adada yayacağız. Turizm burada çok ciddi bir sektör. Bununla beraber oteller çok ciddi bir pazar avantajına sahip. Otellerde hizmet kalitesi çok önemlidir. Amacımız herkesin beklentisinin farklı olmasından dolayı hizmet kalitesini yükseltme adına bir uygulama gerçekleştirmek. Otellerde kaliteyi yükseltelim ki Kıbrıs tercih edilen bir yer olsun. Bundan sonraki aşamaya üniversiteleri de katmayı düşünüyoruz. Eğitim alanında da kaliteyi yükselteceğiz.” 

Hüdaverdi: “Tüm bakanlıklara örnek teşkil etmeli”

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi de yaptığı konuşmada, Aralık ayında Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın, kamu personeline yönelik İSO 9001 Kalite Sistemi ve İSO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Sistemi Kursunu düzenlediğini, alınan eğitimin yaşam kalitesini artıracak bir çalışma olduğunu ifade etti. Hüdaverdi, Tüm bakanlıklara örnek teşkil etmesi gerektiğini temenni etti.