Dinçyürek konuşmasında, Kıbrıs Türk tarafının  11 şubat 2014 tarihli ortak açıklama metninde öngörüldüğü şekilde sonuç odaklı, yapılandırılmış müzakere sürecine olan bağlılığını muhafaza ettiğini ve güven artırıcı önlemlerle desteklenecek yoğunlaştırılmış bir müzakere süreciyle, eğer gereken siyasi irade sergilenirse, 2015 sonuna kadar bir çözüme varilabileceğine inandıklarını söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerine Kıbrıslı Türklerin haklı davasına gösterdikleri destekten dolayı teşekkür eden Dinçyürek,  Kıbrıs Türkleri için alınan karar ve deklarasyonların, üye devletlere Kıbrıslı Türklerle etkin dayanışmanın  artırılması için çağrı yaptı.

Kıbrıslı  Türkler üzerindeki haksız izolasyonun  kaldırılması için somut adımlar atılmasını da isteyen Dinçyürek, ticaret, ulaşım, turizm, kültür, eğitim ve spor gibi alanlarda Kıbrıslı Türklerle ikili ilişkilerini daha da geliştirilmesi dileğinde bulundu.

Dinçyürek, bu yönde atılacak adımların Kıbrıslı Rumları daha fazla gecikme olmadan çözüme ulaşılması yönünde motive edeceğine olan inancını da dile getirdi.

Dinçyürek, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnanıyoruz ki, İİT üye devletleri arasında, özellikle ticaret, turizm ve yükseköğretim alanlarında büyük işbirliği potansiyeli bulunmaktadır. Ülkemizin bu alanlarda elde etmiş olduğu başarıları ve işbirliği önerilerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. KKTC, yüksek öğretim ve turizm alanlarını iki ana ekonomik sektör olarak belirlemiş, hızla gelişmekte olan bir ülkedir. Ülkemiz, Doğu Akdeniz’de yüksek öğretimin merkezi ve seçkin bir tatil mahalli olarak yükselmektedir”.

Dinçyürek, üye devletlerin gençleri için belirlenmiş yüksek öğretim seçenekleri arasına KKTC üniversitelerini dahil etmeleri yönünde alacakları kararları memnuniyetle karşılayacaklarını ifade etti.

Ülkedeki yatırım seçeneklerine de dikkat çeken Dinçyürek, şunları kaydetti:

“Ülkemizde ayrıca yatırım olanakları bulunmakta ve yabancı yatırım teşvik edilmektedir. Bu fırsattan istifade ederek, ülkemizdeki yatırım olanaklarını ve hükümetimizin yabancı yatırımcılara sağladığı teşvikleri yerinde görmeleri için üye ülkelerden yatırımcıları ülkemize davet etmek istiyoruz.”