Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, çağdaş toplum olabilmenin en önemli gereklerinden birinin de engelli vatandaşlara gerekli önemi gösterip, eğitim, sağlık, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi hayati önem taşıyan hizmetlerden yararlanma hakkına her vatandaş gibi engellilerin de sahip olmasına olanak vermek olduğunu belirtti.

Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, bu konuda gösterilecek duyarlılığın, kamu kuruluşlarının yapacağı çalışmaların yanı sıra sivil toplum ile yapılabilecek işbirliğiyle mümkün olacağını söyledi.

Hükümetin bir mensubu olarak engelli vatandaşların temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamanın en birincil görevleri arasında olduğunu dile getiren Dinçyürek, “Bu anlamda Milletvekilliği görevim süresince hazırlamış olduğum Özel Eğitim Yasası, engelli vatandaşlarımızın bir çok sorununa çare bulacak bir kapsamdadır. Dileğim bu çalışmanın yasama yılı içerisinde meclisimizde yasalaşmasıdır” dedi.

Dinçyürek,  her engellinin öne çıkabileceği, başarabileceği bir becerisi olduğunu, bunları farkedip öne çıkarmanın da toplum olarak herkesin görevi olduğunu söyleyerek, toplumda korunan ve ayrı tutulan değil, gerek iş, gerekse sosyal yaşamda hep birlikte olunabilecek ortamların yaratılacağı günler için herkesin çabalaması gerektiğini belirtti.

Dinçyürek mesajında; “Bilinmesini isteriz ki, engelli vatandaşlarımızın topluma entegre olmaları için ortaya koyacağımız çalışmalar artarak sürecektir. Engelleri elbirliği ile birlikte aşağımızı belirterek tüm engelli vatandaşlarımızın mutlu,sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.