Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ve PeacePlayers International-Kıbrıs (PPI-CY)’ın ortak yürüttüğü “Kıbrıs’ta Barışın ve Sağlığın Desteklenmesi” isimli Avrupa Birliği finansmanlı projeler, ikinci yılında da Kıbrıs’ta farklı bölgeler ve farklı kesimlerdeki ailelere ulaşarak sağlıklı beslenme, egzersiz ve sağlıklı yaşamın önemini aktarmaya devam ediyor.

Birinci yılında proje çerçevesinde yer alan Lapta, İskele ve Lefkoşa basketbol takımlarındaki çocuklara çeşitli interaktif aktiviteler ve sunumlar ile beslenmenin önemi ve sağlıklı beslenmenin yöntemleri aktarılırken, ikinci yılında ise bu çocuklar ve daha birçok çocuğun yeme alışkanlıklarında kilit rol oynayan ebeveynlere ulaşmak hedeflendi.

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ve PeacePlayers International-Kıbrıs’dan yapılan ortak açıklamaya göre, 2016 Ocak ayından itibaren Lapta, İskele ve Lefkoşa Belediyeleri’nin ve Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği’nin de desteği ile dört bölgede “Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Yaşam” seminerler dizisi Uzman Diyetisyen Emine Uluçay tarafından sunulmaya başlandı.

Dört ana başlık altında toplanan seminerler dizisi; “Çocuklarda Obezite ve Kahvaltının Önemi”,  “Fast Food’a karşı Yavaş Yemek”,  “Etiket Okuma,  Mutfak Bütçesi ve Sağlıklı Pişirme Yöntemleri” ve son olarak uzman bir çocuk psikiyatrisi ile beraber sunulacak “Yeme Psikolojisi” olarak belirlendi.

Uzman bir psikiyatrist  ile beraber sunulacak olan “Yeme Psikolojisi” adlı dördüncü başlık 25 Nisan Pazartesi Yeniboğaziçi, 27 Nisan Çarşamba Lapta, 3 Mayıs Salı İskele ve 5 Mayıs Perşembe Lefkoşa’da gerçekleştirilecek.

EROĞLU

KTDD Proje Koordinatörü Melis Eroğlu, "Projemizin SOS Çocuk Köyü’nün bu önemli projesiyle işbirliği yapmış olması ve ihtiyaçlı ailelere biraz da olsa yardım ettiğimizi bilmek çok güzel. Avrupa Birliği finansmanlı projeler ve aslında tüm Sivil Toplum Örgütleri arasında işbirliği daha sık olmalı. Hepimizin çalıştığı bir alan var ve hepimiz ortak bir amaç için, bu dünyayı korumak ve daha yaşanılabilir kılmak için çalışıyoruz. Bu yüzdendir ki deneyimlerimizi ve iş gücümüzü paylaşmak bizi ancak daha iyi bir noktaya götürür" ifadelerini kullandı.

DEĞER

Peace Players-Kıbrıs adına proje koordinatörü Süreyya Çelmen Değer ise, “Sivil toplum çalışanları olarak bizim görevimiz kendi örgütümüzün yanı sıra diğer sivil toplum örgütleriyle işbirliği geliştirerek, ortak çalışmalara imza atmaktır. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz sağlıklı beslenme eğitimlerinden SOS Çocuk Köyü çatısı altında sürdürülen ‘Çocuk Terkini Önleme ve Aile Güçlendirme’ Projesi kapsamında destek alan ve dağılma riski altında yaşayan ailelerin de yararlanmış olduğunu bilmek mutluluk verici. Pek çok sosyal ve ekonomik sorunla karşı karşıya olan bu ailelere vermiş olduğumuz bu destekle, çocuklarına daha sağlıklı bir beslenme alışkanlığı sunabileceklerini umut ediyoruz” dedi.