Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği dünya böbrek günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Tülin Köseoğlu, Dünya Böbrek Günü’nün anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla 10 Mart Perşembe saat 09.30’da Tabipler Birliği’nde yapılacak, Sağlık Bakanlığı ve Tabipler Birliği’nin organize ettiği “Böbrek Hastalıkları ve Çocuklar” konulu sempozyumu desteklediklerini kaydetti.

11 Mart Cuma saat 10.30’da suyun böbrek için önemini vurgulamak amacıyla Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi polikliniğinin önünde su dağıtımı gerçekleştirilecek.

12 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de Dereboyu’nda böbrek hastalıkları ve böbreklerin korunmasında farkındalık yaratabilmek için geleneksel yürüyüş yapılacak.

Köseoğlu yaptığı açıklamada, Doku ve Organ Nakli Yasası ve eski dernek başkanı merhum Dr. Zerrin Akalın’ın yasa için verdiği mücadeleye de atıfta bulunarak,  “Onu ebediyete uğurlarken tek tesellimiz KKTC’de ilk organ naklinin gerçekleştiğini İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede öğrenmiş olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Etkinliklerle ne kadar fazla insana ulaşılırsa bu alanda o kadar fazla insanın bilinçlenebileceğini ifade eden Köseoğlu, açıklamasında, “Sağlığımız bozulmadan, böbreklerimiz hastalanmadan önce tedbir almak ve bu konuda gençleri ve çocukları eğitmek en büyük hedefimizdir.” ifadelerine de yer verdi.