Kıbrıs’ın en ciddi ve en hızlı haber kanalı olan Diyalog TV’nin uydu yayınları, bir haftalık aradan sonra dün yeniden başladı.

Diyalog Medya grubu Genel Direktörü Reşat Akar, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (RTÜK) tarafından Türksat’a gönderilen bir yazı ile, yapılan yanlışlığın sonlandırıldığını açıkladı. Akar “Uydu yayınlarımız, lisansımız olmadığı gerekçesiyle durdurulmuştu. Yaptığımız itirazlar sonucunda lisanslı bir kurum olduğumuzu teyit ederek, yayınlarımızın yeniden başlaması sağlanmış, böylece yanlıştan dönülmüştür” dedi.

Reşat Akar, dün 17.35 itibarıyla yayınların başlaması sonrasında sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: 

Değerli halkımız,

“Bildiğiniz gibi Diyalog TV uydu yayınlarımız bundan tam bir hafta önce, 10.02.2016 tarihinde saat 22.20 raddelerinde RTÜK'ün, Türksat'a gönderdiği bir yazı ile durdurulmuştu. Tek iddia 'Lisans iznimiz olmadan' yayın yaptığımız şeklindeydi. Halbuki lisansımız olmadan uydu yayınlarımız zaten başlayamazdı. Yapılan bir yanlışlık vardı ve o yanlışlığın giderilmesi için bir haftalık süre içinde RTÜK ve Türksat nezdinde yoğun girişimlerimiz olmuştur.

Nihayet yapılan yanlış düzeltilmiş ve uydu yayınlarımız bugün 17.35'ten itibaren yeniden başlamıştır. Konuyla ilgili görüşlerimizi Haber Müdürümüz Aytuğ Türkan ile saat 18.00'de gerçekleştireceğimiz canlı yayında sizlere aktarmaya çalışacağım. Bu programın tekrarını saat 21.00 ve 23.00'te izleyebilirsiniz.
Uydu yayınlarımıza ara verdiğimiz süre içinde yanımızda olan ve bizlere büyük güç veren halkımıza ve KKTC Yayın Yüsek Kurulu Başkanı Sn.İlkay Diren'e çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca heyecanla bu günü bekleyen fedakar çalışma arkadaşlarımıza sevgilerimi sunuyorum

En doğru ve en hızlı haberleri yine Diyalog TV'den izleyeceksiniz.”