Parti merkez binasında dün akşam ilk olarak MYK, ardından Parti Meclisi toplantısı gerçekleşti.

Parti Meclisi toplantısında, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, MYK’da alınan kararları, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve hükümet çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca gündemdeki konularda görüşülüp, tartışıldı.

MENTEŞ GÜNDÜZ, DP ULUSAL GÜÇLER GENEL SEKRETER YARDIMCISI

Serdar Denktaş, MYK’da Mehmet Erol Aktoprak’ın yanı sıra ikinci bir Genel Sekreter Yardımcısı daha belirlediklerini de açıklayarak, bu ismin Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz olduğunu duyurdu.

Mehmet Erol Aktoprak’ın parti merkezinde sürekli görevde olduğuna dikkati çeken Denktaş, Menteş Gündüz’ün ise yasama, yürütme ve parti arasındaki koordinasyonu sağlayacağını, dolayısıyla istişare içinde çalışmaların aksamadan devam edeceğini söyledi. 

“TÜM ARKADAŞLARIMDAN BUGÜNDEN İTİBAREN SAHAYA İNMESİ VE ADAYIMIZ İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLAMASINI TALEP EDİYORUM”

Nisan ayında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusuna da değinerek Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nu destekleme kararlarını yineleyen, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş; “Dr. Derviş Eroğlu, DP Ulusal Güçler’in de adayıdır. Tüm arkadaşlarımdan bugünden itibaren sahaya inmesi ve adayımız için çalışmaya başlamasını talep ediyorum” dedi.

“ESAS YAPMAMIZ GEREKEN BU ÜLKEDE HEPİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK, GÜZELLEŞTİRECEK VE İYİLEŞTİRECEK REFORMLARDIR”

 “BİREYSEL ÇÖZÜMLERLE BİR YERE VARAMAYIZ”

Hükümet çalışmaları hakkında da bilgi veren DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını, haftanın iki günü kendi bakanlıklarında olduklarını, geri kalan diğer günlerde ise gerek Meclis, gerekse Bakanlar Kurulunda bulunduklarını söyledi.

Denktaş özellikle bakanlıklarda oldukları günlerde geç saatlere kadar vatandaş ve partililer ile istişare halinde olduklarını ancak bireysel çözümlerle bir yere varılamayacağının herkesin farkında olması gerektiğini belirterek; “esas yapmamız gereken bu ülkede hepimizin hayatını kolaylaştıracak, güzelleştirecek ve iyileştirecek reformlardır. Bireysel çözümlerle bir yere varamayız. Biliyoruz ki sorunların pek çoğu aynı veya benzer sorunlardır. Biz aslında programımıza koyduğumuz projeleri hayata geçirebilsek birçok kişinin sorunu aynı anda, aynı şekilde çözümlenecektir. Bu konuda özellikle partililerimin anlayışını ve desteğini istiyorum” dedi.

Alkışlanmak için çıkılan yolda yuhalanmaya da hazır olmak gerektiğini hatırlatan Serdar Denktaş, halk için geçen süreçte her türlü zorlukla mücadeleye hazır olduklarını söyledi.

 ‘Yapılan, yapılmayan, yapılmakta olan’ çalışmaları üç sütuna ayırdıklarına belirten Denktaş, hükümet olarak önlerinde üç buçuk yıl bulunduğunu bu süre zarfında halkın refah seviyesini yükseltmek için çalışmaların çok daha yoğun bir tempoda gerçekleştireceğine işaret etti.

“EN BÜYÜK PROJELERİMİZDEN BİRİ KAMU REFORMUYDU. KOMİTEDE SONA DOĞRU GİTMEKTE…”

Özellikle Kamu Reformu konusuna dikkati çeken Serdar Denktaş; “şuan bitme aşamasına gelen en büyük projelerimizden biri Kamu Reformuydu. Komitede sona doğru gitmektedir. Sanırım bu ayın sonuna kadar ‘Kamu Reformu Yasası’ Meclis gündeminde görüşülmüş bitmiş olur” dedi.

“YALNIZCA KAMU REFORMU YASASI İLE İŞ BİTMİYOR. BUNUN YANI SIRA; YENİ TEŞKİLAT YASALARI VAR. ÖĞRETMENLER, SAĞLIK VE BELEDİYELER YASASI GELİYOR…”

“BİZ BİR DEĞİL, BİRKAÇ REFORMU BU DÖNEMDE HAYATA GEÇİRMEK VE PARTİMİZİN VERMİŞ OLDUĞU SÖZLERİN YERİNE GETİRİLDİĞİNİ GÖSTERMEKLE GÖREVLİYİZ”

Hükümette reformlardan sorumlu kanat olduklarına da dikkati çeken DP Ulusal Güçler Genel Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü; “yalnızca Kamu Reformu Yasası ile iş bitmiyor. Bunun yanı sıra; yeni teşkilat yasaları var. Öğretmenler, Sağlık ve Belediyeler yasası geliyor. Dolayısıyla biz bir değil, birkaç reformu bu dönemde hayata geçirmek ve partimizin vermiş olduğu sözlerin yerine getirildiğini göstermekle görevliyiz. Bu nedenle önümüzde var olan üç buçuk yılda yolumuza devam etmemiz gerekir.”