Bu bağlamda Güney Mesarya köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen Taçoy’a bazı parti yetkilileri de eşlik etti.

Ziyaretler sırasında vatandaşlarla tek tek bayramlaşan, talep ve isteklerini dinleyen Taçoy ve beraberindeki heyet, DP Ulusal Güçler’in projeleri, hükümetin icraatları ve gündemdeki konular üzerine vatandaşlara bilgi verdi, görüş alışverişinde bulundu.

Taçoy ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalarda, Mali Destek Kısmi Hibe Programları kapsamında bu yıl, tarım ve kırsal kalkınma, turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve rekabet gücünün artırılması alanlarında toplam 11 milyon TL hibe verileceğini anlattı.

Program kapsamında yürütülen projelerden çok sayıda kişinin yararlandığına işaret eden Taçoy, kısmi hibe desteği projelerinin önemli bir eksikliği giderdiğini söyledi ve ekledi:

“Program ekonominin kalkınmasına, desteklenen sektörlerin gelişmesine katkı sağlayacak.”

IV. ESNAF VE HİZMET SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAİZ DESTEK PROGRAMI...

Küçük esnafı rahatlatmaya, kalkındırmaya yönelik hazırlanan “IV. Esnaf ve Hizmet Sektörüne Yönelik Faiz Destek Programı” hakkında da konuşan Hasan Taçoy, bu programın üniversite mezunu gençlerin kendi işletmelerini açabilmesi adına bir başlangıç olarak, teşvik edici olduğunu kaydetti ve DP Ulusal Güçler olarak özellikle gençlerin iş dilenen değil, işveren konumuna gelmesini her zaman temel hedef olarak ele aldıklarını anımsattı.

Taçoy ayrıca, sorulan sorular üzerine Kıbrıs sorunu, gaz konusu, Otem, madde bağımlılığı ile mücadele ve Türkiye’den gelecek olan su ile ilgili DP Ulusal Güçler ve hükümetin görüş ve çalışmaları hakkında bilgi de verdi.

Ziyaretler sırasında Güney Mesarya halkı da DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Taçoy ve beraberindeki heyeti aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ettiler.

DP Ulusal Güçler Yetkilileri, arife gününden bu yana ülkenin tüm yerleşim birimlerinde bulunan dükkan, kahve ve kulüpleri ziyaret ederek, halkla bayramlaştı, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.