Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti koalisyonunun kurulmasına sayılı günler kala, bakanlıklarla ilgili son tahminler yürütülüyor.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre Demokrat Parti (DP) kanadının bakanlıkları aşağı yukarı belli olmasına karşın, DP’nin mecliste çok sayıda temsiliyeti olmamasının, DP’nin ray değişikliğine gitmesine neden olacağı belirtiliyor.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın Maliye Bakanı, Özdemir Berova’nın Milli Eğitim Bakanı, Fikri Ataoğlu’nun ise Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı olacağına kesin gözüyle bakılırken, komite çalışmaları yüzünden teknokrat modelin tercih edilebileceği kaydediliyor.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan güvenilir bir kaynak şunları söyledi: 

“UBP-DP koalisyonu vatandaşların beklentilerine cevap verebilir. Çünkü görüş bazında çok fazla fikir ayrılıkları yok. Uyumlu bir hükümet olacakları düşünülüyor.

Komitelerin çalışması önemli

Ülkenin içinde bulunduğu durum, komitelerin sıkı bir şekilde çalışmasını öngörüyor. DP de, UBP de komitelerin çalışmalarını artırmak durumunda. Ancak DP’nin vekil sayısı, hem komitelerde çalışıp, hem de Bakanlık yapmaya olanak sağlamıyor. 

Denktaş’ın Maliye Bakanlığı istemesinin sebebi…

Serdar Denktaş başta Bakanlık istemediğini söylemişti, ama Maliye Bakanlığı önerilince hemen kabul etti. Çünkü Maliye Bakanlığı, hem Türkiye’yle ilişkilerini geliştirmesine katkı sağlayacak, hem de Maliye gibi önemli bir Bakanlığı yürütecekti. 

Berova ve Ataoğlu yerine dışarıdan atama mı?

Dolayısıyla Serdar Denktaş, elini güçlendirmek için Berova’ya ilçe başkanlığı verip, DP’yi sırtlayacak bir yapıya kavuşturabilir. Mustafa Arabacıoğlu zaten Bakanlık görevi istemediğini belirtmişti. Berova ve Ataoğlu’nu da başka mecralarda görevlendirip, partinin güçlenmesini sağlayabilir.”