Lefkoşa Ortaköy bölgesinde oluşturulan “Dr. Zerrin Akalın Parkı”  düzenlenen etkinlikle açıldı.

CTP’den verilen bilgiye göre, CTP Ortaköy Ocak Örgütü’nün organize ettiği ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği etkinlikte, Dr. Zerrin Akalın Parkı ağaçlandırıldı.

Geçen yıl hayatını kaybeden Dr. Zerrin Akalın’ın adının yaşatılacağı ve CTP Ortaköy Ocak Örgütü’nün öncülüğünde oluşturulan park, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, Sağlık Dernekleri Platformu ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nin katkılarıyla hayat buldu.

Parkın açılışında fidanlar dikildi ve Akalın’ın hayatı boyunca ülkeye yaptığı katkılar anlatıldı.

Etkinliğe CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, CTP eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, milletvekilleri, Gençlik ve Kadın Örgütü üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

ERHÜRMAN

CTP Genel Sekreter Tufan Erhürman parkın açılışında yaptığı konuşmada, “çok değerli bir anneyi, özverili bir CTP’liyi, kelimelere sığdırılamayacak kadar önemli bir doktoru, hepsinden de önemlisi çok önemli bir insanı anmak için bir araya gelindiğini” söyledi.

Akalın’ın görev aldığı kurumlarda bulunan herkesin parkın açılışına katıldığını belirten Erhürman, bunun Akalın’ın ne kadar çok sevildiğini ortaya koyduğunu kaydetti. İnsanların çok uzun yaşamalarının kendilerine bağlı olmadığını ifade eden Erhürman, yaşamının içerisine bu kadar çok iş, bu kadar çok değer ve bu kadar çok sevgi sığdırabilmenin ancak Zerrin Akalın’ın başarabileceği bir iş olduğunu vurguladı.

“Marifet yaşanan süre içerisinde verdiğiniz sevgidedir” ifadelerini kullanan Erhürman, “Eminim hem bizim buradaki varlığımız, hem de onun isminin buradaki yeşillikler içerisinde anılacak olması Dr. Zerrin Akalın’ı çok mutlu edecektir” diye konuştu.

SILA AKALIN

Dr. Zerrin Akalın’ın kızı Sıla Akalın, annesinin anısına oluşturulan parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, annesinin çok severek yürüttüğü doktorluk mesleğini icra etmeye başladığı günden hayatının son günlerine kadar mesleğiyle birlikte çeşitli görevlerde bulunarak kendini ülkesine yararlı biri olmaya adadığını söyledi.

Akalın, annesinin, idealist ve doğrucu kişiliğiyle hayatın tüm zorluklarına karşı pozitif bakabildiğini, çeşitli sivil toplum örgütlerinde çalışarak farkındalık yaratmaya çalıştığını anımsattı.

Dr. Zerrin Akalın’ın tüm bunların yanı sıra Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden seçimlere katılarak Lefkoşa Türk Belediyesi’nde belediye meclis üyesi görevi yürüttüğüne dikkat çeken Sıla Akalın, “Onu zamansız kaybetmenin acısını halen daha yaşarken burada dikilen fidanlarla annemin ideallerini ve umutlarını yeşerterek yaşatacağımızı umuyorum. Bu çabanız beni duygulandırdı ve onurlandırdı” ifadelerini kullandı.

KONAÇ

CTP Lefkoşa İlçesi Yönetim Kurulu adına konuşma yapan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Konaç, Dr. Zerrin Akalın’ın adının yeşil alan fakirliği yaşayan ülkemizde böyle bir parka verilmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

1476707574.jpg

HARMANCI: “ZAMANSIZ KAYBETMENİN ACISINI HALA YAŞIYORUZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Akalın’ı zamansız kaybetmenin acısını halen yüreklerinde yaşadıklarını belirtti. Akalın’ın Kıbrıs Türk toplumu adına çok büyük bir değer olduğunun altını çizen Harmancı, Akalın’ın belediye meclis üyeliği görevinde de Lefkoşa halkı için çok çalıştığını dile getirdi.

CTP Ortaköy Ocak Örgütü’nden kendilerine bu parkın oluşturulmasıyla ilgili teklif geldiği esnada değerlendirmeye aldıklarını vurgulayan Harmancı, Ortaköy sınırları içerisinde belediyeye ait kalan son yeşil alanı bu projeye ayırdıklarını kaydetti.

Dr. Zerrin Akalın isminin böyle bir alanda yaşamasının kendileri için çok çok önemli olduğuna vurgu yapan Mehmet Harmancı, “Burası önümüzdeki yıllarda herkesin burada vakit geçirmekten hoşlanabileceği bir alan haline gelecek. Buna vesile olabildiğimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

PAŞA: “AKALIN’IN BIRAKTIĞI BAYRAĞI İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

CTP Ortaköy Ocak Örgütü Başkanı Cenk Paşa, Zerrin Akalın’ın zamansız kaybedilen, CTP’nin ve Ortaköy’ün asla unutmayacağı bir değer olduğunu söyledi. Akalın’ın kendilerine bıraktığı bayrağı daha ileriye taşımayı görev edindiklerini ifade eden Paşa, bu parkın da Akalın’ı asla unutmayacaklarının en büyük göstergesi olacağını vurguladı.

Planladıkları çalışmanın ilk etabı olan ağaçlandırmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Paşa, ilerleyen dönemlerde park içerisine yürüyüş yolu ve oyun alanları yapmayı da hedeflediklerini kaydetti. Paşa, Ortaköy Ocak Örgütü olarak bölgenin ihtiyaçlarına göre projelerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

1476707615.jpg

BESİM

Tabipler Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, Akalın’ın Kıbrıs Türk toplumu için yüreği ağlayan bir hekim olduğunu belirterek, Akalın’ın hekimlik kariyerinde çok önemli işlere imza attığını dile getirdi. Besim, “Toprağa düşerken ciddi bir iz bırakarak gitti. Biz de Tabipler Birliği olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

KÖSEOĞLU

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği adına konuşan Tülin Köseoğlu da, Dr. Zerrin Akalın’ın meslek hayatına çok büyük katkılar yaptığını ve daha önemli katkılar yapabileceği bir dönemde onu kaybettiklerini söyledi.

Akalın’ın Doku ve Organ Nakli Yasası’nın geçirilmesi için çok büyük mücadeleler verdiğini anımsatan Köseoğlu, hastaneye diyaliz makinelerinin alınmasında da Akalın’ın çok büyük katkıları bulunduğunu ifade etti.

TEL

Sağlık Dernekleri Platformu adına konuşan Feriha Tel ise, Dr. Zerrin Akalın’ın anısının yaşatılması için hayata geçirilen projenin çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Tel, Akalın’ın adının yeşil bir alanda yaşaması için talepte bulunan CTP Ortaköy Ocak Örgütü’ne, Tabipler Birliği’ne, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’ne ve bu talebi geri çevirmeyerek hayata geçmesini sağlayan Lefkoşa Türk Belediyesi’ne teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

1476707597.jpg