Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’te temsil edilmeyen siyasi parti başkan ve yetkililerine yönelik Kıbrıs müzakereleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan ve saat 15:00’te başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP),  Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Halkın Partisi (HP) , Sosyal Demokrat Parti (SDP) yetkililerinin yer aldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile Teknik Komiteler Sorumlusu Meltem Samani eşlik etti.

DURDURAN: “MÜZAKERELERDE İLERLEME DİYE BİR ŞEY  SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Parti Meclisi Üyesi Alpay Durduran da açıklamasında Kıbrıs müzakerelerinde ilerleme diye bir şeyin söz konusu olmadığını savundu ve “fazla pişmiş bir aşla” karşı karşıya bulunduklarını söyledi.

Durduran, Kıbrıs sorununun konuşulan konular bakımından konuşulup durduğunu, dibinin tuttuğunu ama tav alamadığını ileri sürdü. İlgili tarafların bugüne kadar konuşulmamış konularda anlaşmazlarsa Kıbrıs sorununun çözülemeyeceğini dile getiren Durduran, “bugün görüşme çabasının devam ettirilmek istendiğini tespit ettiklerini, bunun  iyi bir şey olduğunu,  bunun dışında Kıbrıs sorununun çözüleceği konusunda ellerinde şu anda yeni ve güvenilir bir delik olmadığını, görüşmelerin esaslarının hala görüşülmüş olmadığını” söyledi.