Girne Çevre Yolu üst geçidinde önceki gece devriye gezen polis ekipleri tarafından Arif Fidan’ın yönetimindeki araçta yapılan aramada içerisinde tütün ile karışık uyuşturuculu ucu yanık bir adet sigara ve 1 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulundu.

Zanlı Arif Fidan ile araçta yolcu olarak bulunan Uğur Yeşil gözaltına alındı. Her iki zanlı dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Çevre yolunda durdurulup, arandılar

Duruşmada, zanlılar Arif Fidan ve Uğur Yeşil’in, önceki gece Girne’de uyuşturucu madde tasarrufu suçundan gözaltına alındıkları açıklandı. Polis, Girne Çevre Yolu üst geçidinde Cürümleri Önleme Şubesi tarafından saat 23.30 raddelerinde kontrol amaçlı durdurulan Arif Fidan’ın aracında yapılan aramada, yolcu Uğur Yeşil’in oturduğu koltuğun alt kısmında ucu yanık, elle sarılmış, içinde uyuşturucu madde bulunan 1 adet sigara bulunduğunu söyledi. 

Polis, araçta devam eden aramada ise sigara paketinin içinde, beyaz renk kâğıda sarılı 1 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Polis, yapılan sorgulamada zanlı Arif Fidan’ın işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğini, söz konusu uyuşturucu maddeyi aynı gün Gönyeli’de bir kişinin aracılığıyla başka bir şahıstan satın aldığını itiraf ettiğini kaydetti. 

Polis, suçla bağlantılı aranan 2 kişi olduğuna dikkati çekerek, zanlıların bu aşamada 3’er gün tutuklu kalmaları talebinde bulundu. 

Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.